full screen background image
Keresés
2021 szeptember 21 - kedd
  • :
  • :

„Légy, amivé lehetsz” – segítséget nyújtanak a tehetség kibontakoztatásában

„Légy, amivé lehetsz” – segítséget nyújtanak a tehetség kibontakoztatásában

2017.09.22. A gyermekek tehetségének kibontakoztatásához nyújt segítséget a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület által koordinált „Légy, amivé lehetsz” című, NTP-CSSZP-M-17-0010 azonosítószámú pályázat, melynek projektnyitó rendezvényét szerda délután tartották a PTE IGY Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskolában.

A Nemzeti Tehetség Program családoknak szóló helyi szemléletformáló programjának rendezvényén Sándor Tamás az egyesület munkatársa (a vezetőképen) tolmácsolta Réger Balázs, a projektgazda Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület elnöke szavait.

Mint mondta, „mindenki tehetséges valamiben, a mi feladatunk pedig az, hogy ezt a mindenkiben ott rejlő tehetséget segítsünk megtalálni és kibontakoztassuk. Ehhez nyújt segítséget a Nemzeti Tehetség Program, melynek elfogadásával az Országgyűlés 2008-2028 között, 20 évre kiemelt lehetőséget ad a tehetséges fiatalok hosszú távú, folyamatos és biztonságos segítésére. Hozzátette, az egyesület már harmadik éve sikeresen pályázik a programban.

Mint fogalmazott, a Lakható Szekszárdért Közhasznú Egyesület által fenntartott Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház a program segítségével évek óta jelentős eredményeket ér el a Tolna megyei tehetségek felkutatásában és fejlesztésében. Kiemelte, a „Légy, amivé lehetsz” tehetségkutató programot abban a reményben ajánlja, hogy az abba bekapcsolódó tehetségcsírák olyan lehetőséget kapnak, mely örömérzéssel, sikerélménnyel jár.

A program elsődleges célja, olyan szemléletformáló program megvalósítása, amely a kiemelten hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztését, tehetségük felfedezését és kibontakoztatását szolgálja.

Gabi Gabriella arról szólt, hogy  az iskolában milyen területeken folyik a tehetséggondozás. Fotó: kadarka.net

Gabi Gabriella, a program megvalósításában kiemelt partner, a PTE IGY Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda igazgatóhelyettese többek között arról szólt, hogy az intézmény igyekszik hátránykompenzációval segíteni a gyermekeket. Hozzáfűzte, az intézmény kétszer nyerte el a Kiváló Tehetségpont címet. Az igazgatóhelyettes ezt követően bemutatta, hogy az iskolában milyen területeken folyik a tehetséggondozás.

Helf Balázs programkoordinátor ezt követően részletesen szólt a programról. Előadásában bemutatta a program céljait, mely szerint az alapvető cél a „tehetségsegítés fejlesztése” Magyarországon és a külhoni magyarlakta területeken. Emellett röviden szólt arról is, hogy kit nevezünk tehetségnek és hogyan fejleszthető az Ő tehetségük. Szintén ismertette a programba bevonható célcsoportot, illetve elmondta, hogy a megvalósításban a Tolna Megyei Tehetségsegítő Tanács, tehetségpontok, iskolák, szakemberek a partnereik.

Helf Balázs ismertette a program részleteit. Fotó: Kadarka.net

Helf Balázs a program várt hatásai, eredményei mellett a pályázat kötelező elemeivel is megismertette a projektnyitón résztvevő köznevelési szakembereket, pedagógusokat.

A program megvalósításában a Lakható Szekszárdért Közhasznú egyesület kiemelt partnere a PTE IGY Gyakorlóiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda, valamint az EPSZI Oktatási, Szolgáltató, Tanácsadó Kft.

A programról bővebben – kattintson!

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close