full screen background image
Keresés
2021 március 6 - szombat
  • :
  • :

Lehűl az idő az ünnepi hosszú hétvégén

Lehűl az idő az ünnepi hosszú hétvégén

2020.05.01. Kissé lehűl az idő az ünnepi hosszú hétvégén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 12, napközben 19, szombat hajnalban 7, napközben 20, vasárnap hajnalban 6, napközben 18 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken élénk, időnként erős, szombaton mérsékelt és élénk, vasárnap élénk, időnként erős légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken borult, szombaton közepesen-, vasárnap erősen felhős lesz. Pénteken 5-, vasárnap 3 milliméter csapadék várható.

A jövő hét első napján is a hétvégihez hasonló időjárás várható. Hétfőn hajnalban 6, napközben 19, kedd hajnalban 7, napközben 17, szerda hajnalban 6, napközben 16 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Kedden elenyésző mennyiségű csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken, május elsején eleinte többfelé várható kisebb eső, zápor, helyenként zivatar. Délutánra kelet, délkelet felé tolódik a csapadék tengelye, amely ezzel egy időben fokozatosan meg is szűnik. A szél nagy területen lesz élénk, időnként megerősödik. A leghidegebb órákban 8-14 fok lesz. Napközben 16-21 fokig melegszik a levegő.

Szombaton hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Szórványosan várható zápor, zivatar. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 5-12, a maximum 17-22 fok között alakul.

Vasárnap délutánra csökken a felhőzet, és gomolyfelhős, napos idő ígérkezik. A frontális csapadék – eső, zápor, egy-egy zivatar – kelet felé átvonul, délután már csak helyenként lehet záporeső. A szél többfelé erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-11, a legmagasabb hőmérséklet 14-19 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close