full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Lehűléssel és esőzéssel kezdődik a hétvége

Lehűléssel és esőzéssel kezdődik a hétvége

2018.07.06. Csapadékosra fordul az idő: sokfelé várható zápor, zivatar. Komoly lehűlés azonban nem várható, a hétvége második felében ismét több lesz a napsütés.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 17, napközben 28, szombat hajnalban 18, napközben 25, vasárnap hajnalban 16, napközben 26 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken mérsékelt, szombaton élénk, vasárnap időnként erős lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken várhatóan borult, szombaton erősen, míg vasárnap gyengén felhős lesz. Pénteken 7, szombaton pedig mintegy 13 milliméter csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken összességében is sokfelé valószínű zápor, zivatar. A heves zivatar, illetve felhőszakadás veszélye miatt több megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetéseket is kiadtak. Azt írták: a délkeleti megyékben várható a legtöbb napsütés, az Alföld délkeleti részein csak késő délutántól, estétől lehet csapadék. Csak zivatar környékén lehetnek átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20 fok között alakul. A nappali maximumok a Dunántúlon 23-28, a Dunától keletre 28-32 fok között alakulnak.

Éjszaka többfelé, szombat reggeltől egyre inkább az Alföldön várható eső, zápor, helyenként zivatar, majd délután arrafelé is megszűnik a csapadék. Szombaton napközben egyre nagyobb területen kisüt a nap, délkeleten viszont késő délutánig sok maradhat a felhő, és nagy területen megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 15-20, a maximumhőmérséklet 23-29 fok között valószínű (délkeleten lesz hűvösebb).

Vasárnap napos idő várható, csapadék nem valószínű, de nagy területen erős lesz a szél. A leghidegebb órákban 12-18 fok lehet. Napközben 26-30 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Gyorsfagyasztott zöldségeket hív vissza a Nébih

2018.07.06....

Close