full screen background image
Keresés
2018 december 15 - szombat
  • :
  • :

Leporolt trükkel szedik áldozataikat a csalók

Leporolt trükkel szedik áldozataikat a csalók

2016.07.08. Telefonos csalás miatt folytat nyomozást a Tamási Rendőrkapitányság.

2018hirdetés

Egy 52 éves nagykónyi férfi tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon, miután egy ismeretlen kedd délelőtt telefonon tévedésbe ejtette. Az ismeretlen egy mobiltelefon-társaság ügyintézőjeként bemutatkozva hívta fel azzal, hogy egy nyereményjátékban vehet részt, melynek feltétele, hogy több megadott telefonszámra kell pénzt feltöltenie. A férfi eleget tett az utasításoknak, persze az ígért összeghez nem jutott hozzá – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ilyen bűncselekmények elkerülése, megelőzése érdekében a főkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy fogadják meg az alábbi tanácsokat:

– Amennyiben hasonló hívást kapnak, ne teljesítsék az idegen telefonáló kéréseit. Amennyiben ismeretlen számról érkezik hívás és nyereményt kínál az ismeretlen személy, ne dőljenek be neki, illetve ha módjukban áll, rögzítsék a beszélgetést. Fontos, hogy soha ne adjanak meg telefonon a bankkártyájukra vonatkozó adatokat. A csalók számtalan más módszerrel is megpróbálhatnak pénzhez jutni, így legyenek mindig nagyon óvatosak, körültekintőek.

A rendőrség kéri továbbá, hogy segítsék munkájukat azzal, hogy amennyiben hasonló helyzetbe kerülnek, vagy ilyen jellegű cselekmény a tudomásukra jut, haladéktalanul jelentsék be azt az ingyenesen hívható 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve névtelenségük megőrzése mellett a +36 80 555-111-es „Telefontanú” zöld számán.

Mint azt egyébként megírtuk, a legutóbb június 25-én vertek át a fent említett trükkel egy 48 éves dombóvári férfit.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close