full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

Leromlott városrészeket újítanak meg Szekszárdon

Leromlott városrészeket újítanak meg Szekszárdon

2017.03.14. Csaknem 180 millió forintos ráfordítással leromlott állapotú városrészekben újít fel lakásokat Szekszárdon az önkormányzat – közölte a város polgármestere az MTI-vel.

Ács Rezső (Fidesz-KDNP) elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP), valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) támogatásával valósítják meg a fejlesztést.

A Szekszárdon található három elkülönülő, rossz állapotú városrész közül a TOP 163 millió forintos forrásából a Patak utca környékén kilenc lakóingatlant fejlesztenek, és egy elhanyagolt gazdasági épületből közösségi épületet alakítanak ki. A projekttől azt várják, hogy az ott élők integrálódjanak a város közösségébe, és visszakerüljenek a munkaerőpiacra.

Az Emmi 15 millió forintos támogatásával a Csikágóként ismert városrészben lévő Halas utcában tervezik tizenöt önkormányzati lakás belső felújítását.

A polgármester hozzátette: a fejlesztések a közösségi házzal együtt mintegy kétszáz ember életkörülményeit javítják majd, a projektek a tervek szerint még az idén, de legkésőbb jövőre befejeződnek.

A képen a Búzavirág utca. Fotó: Kadarka.net

MTI
Read previous post:
Close