full screen background image
Keresés
2020 november 29 - vasárnap
  • :
  • :

Letartóztatásba helyezték az M6-oson elfogott embercsempészt

Letartóztatásba helyezték az M6-oson elfogott embercsempészt

2020.06.05. A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a magyar embercsempésznek, akit kedden az M6-os autópályán, a Sárközi pihenőben fogtak el a rendőrök – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Ahogy azt megírtuk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai június 2-án 18 óra 45 perckor – a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján – az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Sárközi pihenőben ellenőriztek egy magyar rendszámú személygépkocsit.

Az egyenruhások igazoltatták az autó nyolc utasát és magyar sofőrjét. A kocsiban ülő külföldi személyek irakinak és szírnek vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A 31 éves szegedi férfit a rendőrök őrizetbe vették, a nyomozó hatóság javaslatára az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet a bíróság 2020. június 5–én elrendelt.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close