full screen background image
Keresés
2021 május 8 - szombat
  • :
  • :

Letartóztatásba került két szekszárdi drogárus

Letartóztatásba került két szekszárdi drogárus

2020.10.12. Letartóztatott két szekszárdi, az elmúlt hónapokban dizájner drogokkal kereskedő férfit a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája vasárnap – közölte a Tolna Megyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

A nyomozás adatai szerint a 32 és 38 éves férfi egy szekszárdi lakásból árulta az új pszichoaktív anyagokat, köztük a bika nevű drogot, amely feltehetően már több ember halálát okozta – írta közleményében Himmelné Ökrös Mária Magdolna megbízott főügyész.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság munkatársai szeptemberben és októberben több, bódult állapotban lévő embert ellenőriztek Szekszárd egyik városrészében, akiktől hasonló – az előzetes vizsgálatok szerint – új pszichoaktív anyagot foglaltak le.

A rendőrök eljutottak a terjesztőkhöz, akiket október 9-én őrizetbe vettek. Lakásukban nagy mennyiségű, előre kiporciózott tiltott szert foglaltak le.

A nyomozó hatóság a két férfit bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaéléssel gyanúsítja, a bűncselekmény 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A nyomozási bíró a Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára egy hónapra tartóztatta le a gyanúsítottakat.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnapi közleményében azt írta, hogy a két férfi lakhelyén csaknem kétszáz adag dizájner drogot, a csomagolásukhoz szükséges eszközöket és készpénzt foglaltak le.

A főkapitányság közlése szerint a bika nevű drog Tolna megyében eddig két fiatal halálát okozhatta.

Kapcsolódó cikk:
Bikát is árulhatott a két szekszárdi drogdíler

MTI
Read previous post:
Close