full screen background image
Keresés
2019 június 18 - kedd
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Letörte a vasúti sorompó csapórúdját, majd elhajtott

Letörte a vasúti sorompó csapórúdját, majd elhajtott

2019.06.13. A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet gondatlanságból elkövetett vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak.

A MÁV Zrt. tett feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki 2019. április 15-én a délelőtti órákban Simontornyán a vasúti átjáróban letörte a sorompó csapórúdját, és a helyszínt adatai hátrahagyása nélkül elhagyta – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Az eset kapcsán, a Tamási Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást gondatlanságból elkövetett vasúti közlekedés biztonsága elleni vétség elkövetésének gyanúja miatt.

Az eljárás során a rendőrök látókörébe került egy akasztói gépkocsivezető, aki egy teherautóval közlekedett az átjáróban a kérdéses időpontban. A férfit elszámoltatták, aki gyanúsítottkénti kihallgatása során elismerte, hogy figyelmetlensége miatt hajtott át a vasúti átjáró tilos jelzésén, és ezért törte le a sorompó csapórúdját.

A Tamási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az ügyészségnek.

Fotó: TMRFK
Read previous post:
Close