full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Lopásért, csalásért és kábítószerfogyasztásért is felelnie kell

Lopásért, csalásért és kábítószerfogyasztásért is felelnie kell

2019.08.06. A Bonyhádi Rendőrkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, amit egy 20 éves helyi lakossal szemben folytattak kábítószer birtoklása vétség és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A bonyhádi rendőrök 2019. január 25-én a késő esti órákban igazoltattak egy 20 éves helyi férfit, akinél az egyenruhások zöld színű növényi származékot találtak, melyet lefoglaltak. Az ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányságon indítottak büntetőeljárást. Kiderült, hogy a férfi nem sokkal az intézkedés előtt marihuánát fogyasztott, és a tőle lefoglalt növényi törmelék is kábítószer, ezért őt gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök az eljárás során számos bizonyítékot szereztek be, és megállapították, hogy a 20 éves férfi számos vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett az elmúlt időszakban Bonyhádon. A férfi a nyomozás adatai alapján 2018 decembere és 2019 júliusa között legalább hét alkalommal lopott el különböző módszerekkel használati tárgyakat – a pótkeréktartó műanyag burkolatától, a szerszámokon át a pedálos játékautóig –, valamint készpénzt a város különböző pontjain élő sértettektől.

Volt olyan eset is, amikor családtagok kórházi ellátására, vagy temetésre csalt ki pénzt egy helyi lakostól. A 20 éves férfinak összesen kilencrendbeli – ötrendbeli lopás vétség, kétrendbeli lopás bűntett, egyrendbeli csalás vétség és egyrendbeli kábítószer birtoklása vétség – bűncselekmény elkövetése miatt kell felelnie.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztályán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close