full screen background image
Keresés
2021 május 5 - szerda
  • :
  • :

Magyar fejlesztésű tűzoltójárművet adtak át Szekszárdon

Magyar fejlesztésű tűzoltójárművet adtak át Szekszárdon

2017.10.26. Korszerű, hazai gyártású tűzoltó gépjárműfecskendőt adtak át ünnepélyes keretek között a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság részére csütörtök délután a Béla király téren.

A magyar gyártású Heros-Rába Aquadux-X 4000 típusú gépjárműfecskendő fejlesztése 2014-ben indult meg, sorozatgyártása pedig 2016-ban vette kezdetét. Ma hazánkban összesen hetvenöt ilyen tűzoltójármű óvja az állampolgárok vagyonát és életét – mondta el dr. Balázs Gábor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője az ünnepségen. Tudatta, a gépjármű kifejlesztésére azért volt szükség, mert Magyarországon több mint negyvenféle tűzoltó gépjárműtechnikai eszköz, több mint negyvenféle felszereléssel látta, látja el az ország tűzvédelmét. Ez Tolna megyében és Szekszárdon sincs másként.

Mint fogalmazott, ha egységesítik ezeket az eszközöket, akkor a tűzoltó, szolgáljon az ország bármely pontján, álmából felkeltve is használni tudja, tudni fogja, hogyan kell a különböző eszközöket alkalmazni a tűzoltó taktika megvalósítása érdekében. Az igazgató hangsúlyozta, a magyar fejlesztésű és gyártmányú jármű megfelelő a beavatkozások hatékony elvégzéséhez. Megjegyezte, a jövőben újabb magyar fejlesztésű tűzoltójárművek készülhetnek.

Dr. Balázs Gábor mondott ünnepi köszöntőt. Fotó: Kadarka.net

Fontosak a fejlesztések, de talán még ennél is fontosabb az azokat üzemeltető személyi állomány, a tűzoltók, a nap huszonnégy órájában rendelkezésre állva, magukat sem kímélve mindent megtesznek az emberek vagyonának és életének megmentése érdekében – mondta dr. Balázs Gábor. Kijelentette, az az idő, pénz és energia, amit Tolna megye, Szekszárd biztonságába fektetnek, sokszorosan megtérül.

A mintegy 130 millió forint értékű tűzoltó gépjármű kulcsait Győri Lajos, a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetője vette át dr. Balázs Gábortól.

Greksa Attila tű. alezredes veszi át elismerését Kiefaber Gábortól. Fotó: Kadarka.net

Az ünnepségen elismeréseket is átadtak. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere húsz éves  szolgálatáért és eredményes munkája elismeréséül szolgálati jelet adományozott, Greksa Attila tű. alezredesnek és Szegedi Zsolt tü. főtörzsőrmesternek. Az elismeréseket Kiefaber Gábor, a Szekszárdi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője nyújtotta át.

Az ünnepélyes átadón a történelmi egyházak nevében Petkó Tamás római katolikus plébános, Sefcsik Zoltán evangélikus lelkész és dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor adta áldását az új járműre és a jelenlévőkre. Verset mondott Schulcz Melitta, a Csapó Dániel szakközépiskola tanulója, népdalcsokrot adott elő Mészáros Roland, az Ady Endre szakközépiskola diákja. Az ünnepségen az iménti két intézmény két-két osztálya is tiszteletét tette.

Fotó: Kadarka.net

 

 
Read previous post:
Close