full screen background image
Keresés
2020 november 29 - vasárnap
  • :
  • :

Magyarország-Izland: 1-1

Magyarország-Izland: 1-1

2016.06.18.  A franciaországi Marseille-ben megtartott mérkőzés első félidejében 11-esből szereztek vezetést az izlandiak, de a 88. percben öngóllal egyenlítettünk. Ezzel négy pontunk van, és ezzel továbbra is harcban van a csapat a nyolcaddöntőért.

A szigetországiak találatához Király Gábor hibája is kellett, egy szöglet után kiejtette a labdát, ez végül büntetőhöz vezetett, amelyet Gylfi Sigurdsson értékesített a 40. percben.

mtiKádár Tamás (b) és az izlandi Aron Gunnarsson a 11-es büntető előtt a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja második fordulójában játszott Izland – Magyarország mérkőzésen a marseille-i Velodrome Stadionban. MTI Fotó: Illyés Tibor

A magyarok a 88. percben egyenlítettek, amikor Nikolics Nemanja tört be a jobb oldalon a 16-oson belülre, beadása pedig Birkir Saevarssonról került a gólvonalon túlra.

A két csapat 11. egymás elleni meccsén először született döntetlen, a magyarok immár 21 éve nem kaptak ki Izlandtól.

A három ugyanilyen rendszerben lebonyolított világbajnokságon mindössze egyetlen csapat esett ki négy ponttal, de matematikailag a magyarok még nem jutottak a 16 közé.

Az utolsó körben Bernd Storck szövetségi kapitány együttese szerdán Portugáliával találkozik Lyonban.

A vezetőképen: a magyar labdarúgó-válogatott tagjai ünnepelnek. MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI
Read previous post:
Close