full screen background image
Keresés
2018 december 13 - csütörtök
  • :
  • :

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka – döntőben a Mészáros Borház

Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka – döntőben a Mészáros Borház

2016.07.28. A szekszárdi Mészáros Borház is bekerült a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2016 verseny döntőjébe.

2018hirdetés

Az internetezők  hétfőig szavazhattak a Bor és Piac magazin által meghirdetett versenyen induló összesen 110 magyarországi szőlőbirtokra. A közönségszavazás komoly izgalmakat hozott, ugyanis a szavazás folyamán többször is nagyot változott az eredmény – közölték a szervezők a Bor és Piac oldalon.

A szavazás eredménye szerint Tokaj-Hegyalja, Balatonfüred-Csopak és Badacsony két-két birtokkal képviselteti magát az idei döntőben, egy-egy pincészet képviselheti Somlót, Hajós-Baját és Neszmélyt, ahogy Szekszárdot is, ahonnan a Mészáros Borház került be a legjobb tízes mezőnybe.

A tíz döntőbe jutott birtok betűrendben: 5 Ház Borbirtok (Somlószőlős), Disznókő Szőlőbirtok (Mezőzombor), Gróf Degenfeld Szőlőbirtok (Tarcal), Koch Borászat (Borota), Mészáros Borház (Szekszárd), Nyári Pince (Hegymagas), Szászi Pince (Hegymagas), Szent Donát Birtok (Csopak),Szöllősi Pince (Neszmély), Tagyon Birtok (Tagyon).

A verseny zsűrije a közeljövőben az összes döntőbe került szőlőbirtokra ellátogat, a látogatásokról pedig folyamatosan tudósítani fogják az olvasókat a Bor és Piac weboldalán.

Tizennégy borászat indult a Szekszárdi borvidékről

A Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2016 versenyre a borvidékről a Mészáros Borház mellett benevezett még Dúzsi Tamás családi borászata, a Ferenczi Szőlőbirtok, a Ferger-Módos Borászat, a Frankos Borház, a Heimann Családi Birtok, Hetényi János Pincészete, a Lajvér Avantgarde, a Márkvárt Pincészet, a Schieber Pincészet, a Szeleshát Szőlőbirtok, a Takler Pincészet, a Tringa Borpince és a Vida Családi Borbirtok.

„Magyarország Legszebb Kisbirtoka” lett a szekszárdi Fekete Borpince 2015-ben

Mint azt az előző  évben megírtuk, a versenyen tavaly osztották ki először a „Magyarország Legszebb Kisbirtoka” címet, melyre a 20 hektár termőterület alatti szőlőbirtokok tulajdonosai nevezhettek. A megtisztelő címet a kilenc hektáron gazdálkodó szekszárdi Fekete Borpince nyerte el.

A képen a Mészáros Borház. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close