full screen background image
Keresés
2021 július 23 - péntek
  • :
  • :

Háromszor is „felrobbant” a szurkolói sátor Szekszárdon

Háromszor is „felrobbant” a szurkolói sátor Szekszárdon

2016.06.22. „Felrobbant” a Garay téri szurkolói sátor a szerdai Magyarország-Portugália Európa-bajnoki labdarúgó mérkőzésen, melyen a magyar nemzeti válogatott 3-3-as döntetlen játszott a portugálokkal.

A szekszárdi Garay téren ezúttal is rengetegen, mintegy hatszázan szurkoltak a nemzeti válogatott sikeréért. A téren felállított jókora szurkolói sátor ismét kicsinek bizonyult, még állóhelyet sem lehetett volna találni. Sokan állták ki – szó szerint – a kétszer negyvenöt perces játékidőt a sátor mellett. Jutalmul remek magyar játékban, izgalmas és gólzáporos mérkőzésben, de legfőképpen fantasztikus hangulatban, élményben lehetett részük.

A szurkolók soraiban rengeteg gyermek és fiatal volt. Sokan közülük magyar mezben, zászlóval, vagy sállal, arcukra festett nemzeti színekkel szorítottak csapatunkért. Akárcsak a többi megjelent szurkoló. Ennyi piros-fehér-zöld trikolórt még a nemzeti ünnepek alkalmával sem látni. A kezek egyszerre lendültek a magasba a sátor hangulatfelelősének rendszeres biztatására: „hajrá Magyarország”. Nem mintha szükség lett volna bármiféle ösztönzésre, a szekszárdiak végig úgy drukkoltak, akár csak ha a lelátón lettek volna.

A remek hangulathoz nagyban hozzájárult a színvonalas és eseménydús mérkőzés, melyen hat gól született. A portugál találatok a válogatott teljesítményén, de a szurkolók lelkesedésén és csapatba vetett hitén sem hagytak különösebb nyomot. A magyar gólok viszont annál inkább. Gera Zoltán találata és Dzsudzsák Balázs mindkét gólja után szinte felrobbant a szurkolói sátor: több százan harsogták, „Ria, Ria, Hungária. A 90′-es évek már-már elfeledett slágerszáma, a Soho Party „Az éjjel soha nem érhet véget” című dala új életre kelt, gyakrabban csendült fel, mint fénykorában. A válogatott hivatalos dalát három generáció énekelte együtt.

Labdarúgó Európa-bajnokság 2016. – Szurkolói Sátor

Bár már a mérkőzés előtt is többen a magyar csapatot tartották esélyesebbnek, a mérkőzés végén mégis minden szurkoló örült a 3-3-as döntetlennek. Sokan alig akarták elhinni, amit láttak: azt, hogy Magyarország egy olyan, az Európa-bajnoki címre is esélyes csapattal is sikeresen felveheti a versenyt, mint a portugálok. Sőt, előttük végez a csoportversenyben.

A meccs után a szurkolók nagy része közösen ünnepelte tovább a nemzeti válogatottat a Garay téren. Nem is csoda, hiszen Magyarország 44 év után most először jutott ki az Európa-bajnokságra. Ám nem pusztán kijutott, az Ausztria elleni 2:0-ás győzelemmel, az Izland elleni 1:1-es-, és a Portugáliával játszott 3:3-as döntetlennel Magyarország öt ponttal veretlenül, csoportelsőként jutott tovább az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe.

A magyar válogatott legközelebb vasárnap este 21 órai kezdettel játszik Toulouse-ban Belgium ellen. Kövesse élőben a Garay Téri szurkolói sátorból és legyen felejthetetlen élményben része.

Az Európa-bajnoksággal kapcsolatos anyagainkat az „EB” címkére, vagy ide kattintva találja!

Fotó: Kadarka.net