full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Magyarország tortája – döntőbe került a dunaföldvári cukrászda

Magyarország tortája – döntőbe került a dunaföldvári cukrászda

2016.06.08. A dunaföldvári Tóth Cukrászda tortája is döntőbe került a Magyarország tortája versenyben.

A Vezúv elnevezésű kreáció lett idén az év fagylaltja, amelyet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a szegedi Virág Cukrászdában 85 nevezett fagylalt közül választott ki. Idén a kötelező íz a meggy volt.

A nyertes csokoládés, kakaós és karamellás, tejes alapú fagylaltra meggyszószt is öntött Hiczkó Henrietta, aki a budapesti Nándori cukrászdából nevezett a versenyre – közölte a testület kedden az MTI-vel.

A nevezett fagylaltokról tizennégy fős szakmai és nyolc fős közönségzsűri döntött, utóbbiban Ördög Nóra műsorvezető, Liptai Claudia színművész, Tarján Zsófi és Lázár Tibor a Honeybeast együttes tagjai, Botka László Szeged polgármestere, Marko Krivokapic, a Pick Szeged kézilabdacsapat másodedzője, – a szekszárdi Hotel Merops Étterem étlapját is összeállító – Segal Viktor, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagja és Munz Károly gasztronómus, barista foglalt helyet.

A hétfői rendezvényen megtartották a Magyarország tortája verseny középdöntőjét is, ahol a szakmai zsűri tíz tortából választotta ki azt a hármat, amelyek közül az augusztus 20-i ünnepségekhez kapcsolódva hirdetnek majd nyertest. A döntőbe idén a dunaföldvári Tóth Cukrászdából Tóth Norbert Aranyos körtetortája, és a salgótarjáni G&D Kézműves Cukrászdából Szó Gellért cukrász két tortája, az Őrség zöld aranya és a Zuzorka került.

A képen a dunaföldvári Tóth cukrászda. Fotó: indafoto.hu

Kadarka.net/MTI


ElőzőÚjabb VW modellek mehetnek a szervizekbe KövetkezőA MÁV nyári menetrendje június 10-től látható a társaság honlapján


Read previous post:
A MÁV nyári menetrendje június 10-től látható a társaság honlapján

2016.06.08....

Bonyhádi söröző teraszán bilincselték meg a férfit

2016.06.08....

Close