full screen background image
Keresés
2021 május 15 - szombat
  • :
  • :

Malomipari cégnél gyakorlatoztak a szekszárdi és a bonyhádi tűzoltók

Malomipari cégnél gyakorlatoztak a szekszárdi és a bonyhádi tűzoltók

2017.10.04. Parancsnoki ellenőrző gyakorlatot tartott kedden a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Bonyhádon egy malomipari cégnél. A gyakorlaton a szekszárdi egységeken kívül a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett.

A gyakorlat során a szerelési és a helyismereti gyakorlatokon elsajátított ismereteket, a tűzoltás, műszaki mentés vezetésének, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatokat, az ezzel kapcsolatos ismereteket ellenőrizte a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, Győri LAjos tű. alezredes.

A gyakorlat feltételezése szerint az üzem karbantartó műhelyében emberi gondatlan munkavégzés miatt tűz keletkezett, ami átterjedt a szomszédos raktárépületre is. A tűzesetről az üzem portaszolgálatán lévő kolléga tett bejelentést a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére.

A gyakorlatot II. kiemelt riasztási fokozatnak megfelelően hajtották végre, így a helyszínre elsőként a Bonyhádi Katasztrófavédelmi Őrs és a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltói érkeztek, majd őket követték a szekszárdi egységek.

A tűzoltók kiérkezésük idején szembesülnek több nehezítő körülménnyel, mint például azzal, hogy a tűz veszélyezteti a szomszédos raktárban tárolt anyagokat, illetve, hogy a tárolt gázpalackok felrobbantak. A beavatkozói állomány teljes védőfelszerelésben, a szakmai előírásoknak megfelelően hajtotta végre a tűz oltását és az életmentést.

A parancsnoki ellenőrző gyakorlat Győri Lajos tűzoltó alezredes értékelésével, majd a tett intézkedések elemzésével, megbeszélésével zárult.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close