full screen background image
Keresés
2021 június 21 - hétfő
  • :
  • :

„Falra másztak” a tolnai tűzoltók Budapesten

„Falra másztak” a tolnai tűzoltók Budapesten

2016.09.05. Két harmadik helyet is sikerült megszerezniük a Tolna megyei tűzoltóknak a Budapesten megtartott Gróf Széchenyi Ödön XIII. Országos Tűzoltósport-versenyen.

A verseny első napján rögtön „falra másztak” a tűzoltók, hiszen a viadalon először horoglétra-mászásban mérték össze tudásukat a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ udvarán. A délutáni verseny az UTE Szilágyi úti atlétikai sporttelepén zajlott, ott egy százméteres akadálypályát kellett leküzdeniük az indulóknak. A második nap négyszer százméteres váltóval folytatódott a verseny az UTE atlétikai pályáján. A versenyfeladatok közül talán a kismotorfecskendő-szerelés lehet leginkább ismerős a laikusok számára, hiszen ebből évente rendeznek többfordulós országos bajnokságot is. A csapatmunkának, ahogy a váltónál, úgy ennél a feladatnál is jelentős szerep jutott a siker elérésében.

A megmérettetés során valamennyi versenyszámnál előnyt jelentett, ha valaki sportmúlttal rendelkezett, például atletizált, de a tornásztapasztalat is növelte az esélyeket.

Tolna megye hírnevét ezúttal is öregbítették a megyei tűzoltók, akiknek két harmadik helyet is sikerült megszerezniük. A százméteres egyéni akadálypálya versenyszámban szép eredményeket értek el indulóink, melynek köszönhetően csapatban a harmadik helyen zárták a versenyszámot, csakúgy, mint a négyszer százméteres váltót.

A csapat tagjai: Fiola József tű. őrmester, Klézl Tamás tű. törzsőrmester, Gébert Attila tű. őrmester, Szöts Attila tű. törzsőrmester, Mezei Zsolt tű. őrmester, Gelencsér Gergő tű. őrmester, Dobos Dávid tű. törzsőrmester, Hoós Dávid tű. őrmester.

A képen: egyéniben Hajdú Bihar megyei, csapatban Győr-Moson-Sopron megyei győzelem született. Fotó: Katasztrófavédelmi Oktatási Központ / Novák József tűzoltó főtörzszászlós és RSOE / Schober Andor

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close