full screen background image
Keresés
2021 január 20 - szerda
  • :
  • :

Már közel 3000 szekszárdi nyugdíjas vette át karácsonyi csomagját az önkormányzattól

Már közel 3000 szekszárdi nyugdíjas vette át karácsonyi csomagját az önkormányzattól

2018.12.12. Mintegy 2700 nyugdíjas vette át szerda délelőttig karácsonyi csomagját a szekszárdi önkormányzattól.

Az önkormányzat második alkalommal hirdette meg az idén a szekszárdi idősek számára a karácsonyi ajándékozási akciót, melyre mintegy háromezerhétszázan regisztráltak – mondta el Ács Rezső polgármester szerda reggel a csomagosztás helyszínén, a Széchenyi utca 29-31. szám alatt. Hozzátette, a csomag, melyben tízféle termék található, tartalmában és volumenében is előrelépést jelent a tavalyihoz képest. Az önkormányzat ajándékcsomagjában a tartós élelmiszeren kívül – mint például a száraztészta – többek között tea, kávé és édesség is helyet kapott.

Mivel az önkormányzat közbeszerzés keretében nagyobb tételt vásárolt az élelmiszerekből, ezért kedvezményesen jutott azokhoz, ennek köszönhetően pedig gazdagabb csomagot tudtak összeállítani.

A polgármester tudatta, az ajándékcsomagok kiosztása ABC sorrendben zajlik és mindenki, aki regisztrált értesítést kapott arról, hogy melyik nap juthat csomagjához, melyet ennek köszönhetően mindenki különösebb várakozás nélkül vehet át. Hozzáfűzte, december 6. óta mintegy 2700 nyugdíjasnak adták át az ajándékcsomagot.

A városvezető arról is szólt, hogy néhányan lekéstek a regisztrációs határidőről, de őket sem küldték el. Azok, akik késve regisztráltak, az utolsó napon, vagyis pénteken vehetik át az ajándékcsomagot.

Ács Rezső elmondta, ezzel a csomaggal szeretnének boldog karácsonyt kívánni a szekszárdi időseknek. Kiemelte, az önkormányzat büszke arra, hogy elnyerte a Családbarát Önkormányzat Díjat és a Idősbarát Önkormányzat Díjat és mindent meg fognak tenni, hogy ezekre a díjakra továbbra is érdemes maradjon.

Fotó: Kadarka.net