full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Már másodfokú figyelmeztetés van érvényben Tolna megyében is

Már másodfokú figyelmeztetés van érvényben Tolna megyében is

2018.05.25. Az egész országban figyelmeztetések vannak érvényben a felhőszakadás veszélye miatt, és öt megyében – közte Tolnában – már másodfokú a figyelmeztetés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek reggeli, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy és Tolna megyében van másodfokú figyelmeztetés. Ott az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

Az ország többi területén elsőfokú a figyelmeztetés felhőszakadás miatt. Délelőttig főként északon, később ismét több helyen lesznek zivatarok – írták.

A legjellemzőbb kísérőjelenség zivatarok környezetében továbbra is a felhőszakadás lesz, valamint néhol viharos széllökés és helyenként jégeső is előfordulhat. Kis eséllyel (elsősorban délkeleten) egy-egy heves zivatar sem kizárt 80 kilométer/óra feletti szélrohammal és 2 centiméteresnél is nagyobb jéggel.

Az előrejelzés szerint pénteken a legmagasabb hőmérséklet általában 24-30 Celsius-fok között valószínű, de a Kisalföldön, Alpokalján kissé hűvösebb is lehet. Késő estére 15-20 fok közé hűlhet le a levegő, a zivatarok által érintett területeken és északnyugaton lesz a hidegebb.

MTI
Read previous post:
Még 3,1 milliárd forint május végéig elkölthető keret maradt a SZÉP-kártyákon

2018.05.25....

Close