full screen background image
Keresés
2021 június 16 - szerda
  • :
  • :

Marad az ilyenkor megszokottnál hűvösebb idő

Marad az ilyenkor megszokottnál hűvösebb idő

2019.07.11. A hétvégén is marad az ilyenkor megszokottnál hűvösebb idő, Szekszárdon és környékén 23 fok körül alakulnak majd a csúcshőmérsékletek.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 12, napközben 23, szombat hajnalban 14, napközben 21, vasárnap hajnalban 15, napközben 23 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken gyenge, szombaton és vasárnap is élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken, szombaton és vasárnap is közepesen felhős lesz. Szombaton mintegy 10-, vasárnap mintegy 2 milliméter csapadék várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében is a hétvégihez hasonló időjárás várható. Hétfőn hajnalban 13, napközben 23, kedd hajnalban 14, napközben 24, szerda hajnalban 14, napközben 25 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Csapadék nem valószínű.

Országos előrejelzés

Pénteken délelőtt elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan eső, zápor, az Alpokalján esetleg egy-egy zivatar. Délután már a Tiszához közelebb is előfordulhat helyenként zápor, kis eséllyel zivatar is. A szél élénk, zivatar környékén átmenetileg erős lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-16 fok között alakul, Nyugat-Magyarországon lesz enyhébb a reggel, de az északi völgyekben, a Nyírségben és az Alföld homokhátságain ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-26 fok között várható.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar, akár több alkalommal is. Néhol megerősödik, zivatar környezetében viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet általában 11-16, a maximumhőmérséklet 19-25 fok között alakul.

Vasárnap a Dunántúl nagy részén többórás napsütés várható, keletebbre ugyanakkor kevesebb napsütésre van kilátás. A Dunántúlon néhol, másutt többfelé valószínű zápor, zivatar. A szél nagy területen erős lesz, a Dunántúl nyugati részén néhol viharossá fokozódik. A leghidegebb órákban 12-17 fok lesz. Napközben 20-25 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kiss Albert

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close