full screen background image
Keresés
2019 november 26 - kedd
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Marad az ilyenkor szokásosnál melegebb idő

Marad az ilyenkor szokásosnál melegebb idő

2019.11.15. A hétvégén is  marad az ilyenkor szokásosnál melegebb idő.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 11, napközben 14, szombat hajnalban 10, napközben 18, vasárnap hajnalban 9, napközben 17 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken szombaton és vasárnap is élénk légmozgásra lehet számítani. Az égbolt mindhárom nap közepesen felhős lesz. Csapadékra nincs kilátás.

A jövő hét első felében hasonló hőmérsékletek várhatók, mint a hétvégén. Hétfőn hajnalban 9, napközben 14, kedd hajnalban 6, napközben 14, szerda hajnalban 5, napközben 14 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mintegy 6 mm csapadék várható.

Országos előrejelzés

Pénteken a köd, illetve a rétegfelhőzet egy része elsősorban az Északi-középhegységben helyenként makacsul tarthatja magát, másutt várhatóan legkésőbb a déli, kora délutáni órákig mindenütt feloszlik, és ezt követően több-kevesebb napsütésre lehet számítani, számottevő csapadék nélkül. Többfelé megélénkül, késő délutántól főleg a Dunántúlon és a déli megyékben meg is erősödik a szél. A leghidegebb órákban a Dunántúlon többnyire 1 és 8, keletebbre általában 7 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 11-19 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a Dunántúlon többfelé várható eső, zápor, a csapadék fokozatosan Nyugat-Magyarországra húzódik vissza. A szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-13, a legmagasabb hőmérséklet 12-20 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a leghűvösebb, a Tiszántúlon a legmelegebb.

Vasárnap késő délután előbb a nyugati határszélen, majd egyre keletebbre várható eső, zápor. Éjfélre hozzávetőlegesen a Dunántúl közepéig érhet el a csapadék. A szél többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet 5-13, a maximumhőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close