full screen background image
Keresés
2021 szeptember 18 - szombat
  • :
  • :

Március 16-án és 17-én lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket

Március 16-án és 17-én lehet módosítani a középfokú jelentkezéseket

2016.03.13. A középfokú felvételi eljárásban március 16-án és 17-én lesz lehetőségük a diákoknak a jelentkezéseik módosítására, a tanulmányi területek korábbi sorrendjének megváltoztatására – közölte az Oktatási Hivatal.

A hivatal közleményében kifejtette: a középfokú felvételi eljárás során a vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell kitölteniük.

A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje átalakítható, megváltoztatható, de tanulmányi terület nem törölhető. Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni.

A módosításra az általános iskolában lesz lehetőség március 16-án és 17-én. Ennek során az általános iskolának a módosító tanulói adatlapokat a középiskolai felvételi információs rendszerben (KIFIR) kell létrehoznia, és március 18-ig postára adnia a felvételi központ számára.

A módosító tanulói adatlapot az eredeti tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni – közölték, hozzátéve: a módosító tanulói adatlap kitöltésével a korábban kitöltött tanulói adatlap érvényét veszti.

Azok a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a felvételi központ részére, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig.

MTI

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close