full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Márton-napi Vigadalom Szekszárdon – íme a részletek

Márton-napi Vigadalom Szekszárdon – íme a részletek

2017.11.07. A gasztronómia és a zene kerül a középpontba az idei szekszárdi Márton-napi Vigadalmon, melyet pénteken és szombaton rendeznek meg a Béla király téren.

A negyedik alkalommal megtartandó rendezvény látogatóit hagyományos Márton-napi ételek várják majd, így a vendégek ennek megfelelően főként libából készült finomságokat fogyaszthatnak – tájékoztatott a rendezvényről a Babits Mihály Kulturális Központban kedd délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Keszthelyi Szabolcs, a Vendéglátók Kerekasztala Szekszárdért Egyesület elnöke. Mint mondta, a Stefán Ételbár és a Szász Étterem összesen mintegy kétezer adag étellel és gazdag kínálattal várja majd a résztvevőket. A vendégek kóstolhatnak többek között libacombot törtburgonyával és párolt káposztával, házilag füstölt kacsamellet aszalt paradicsomos snidlinges zöldsalátával, illetve barbecue-ban sült libamellet, valamint tépett libás pitét.

A forró nyár jót tett a szőlőnek, melyet kiváló minőségben szüretelhettek a gazdák, így az idén kiváló minőségű borok készülhetnek – tudatta Mészáros Pál, a 2016-os Év bortermelője cím birtokosa. Mint hozzátette, bár Szekszárd főként a vörösborairól ismert, az idén a fehérboroknak is kedvezett az időjárás, így a fehérborok a szokásosnál testesebbek és zamatosabbak, illetve, hogy a rozék ugyancsak testesebbek és sötétebbek a megszokottnál. A Márton-napi Vigadalom vendégei nemcsak ezeket, de már az első idei vörösborokat is megkóstolhatják – mondta el Mészáros Pál, hozzátéve, hogy az idén szüretelt kékszőlőkből néhány év múlva nagy borok lehetnek.

Az idén a Mészáros  Pál Borház és Pince, a Posta Borház, a Prantner Pince, a Sárosdi Pince, a Tringa Borpince és a Vesztergombi Pince kínálja borait.

A látogatókat 550 fős sátorral és díjmentes belépéssel várják pénteken 18 órától a Béla király téren – tájékoztatott Zsikó Zoltán, a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Kft. ügyvezetője. Mint tudatta, a rendezvény a gasztronómia mellett a népi és világzenére épül. Este hét órától fellép a Magyar Vista Social Klub, melynek zenéjében a világzene mellett népi elemek is megtalálhatók, majd a Szekszárdon már közismert Csurgó Zenekar játszik, a sátor a tervek szerint hajnali egy óráig lesz nyitva.

Szombaton már délelőtt kinyit a sátor, ahova egy valódi Márton-napi ebédre is várják a vendégeket. Délután három órától a Langaléta Garabonciások fellépése nyitja a programot, majd négy órától a Babra zenekar lép fel, balkáni dallamokat játszva. Délután öt órakor tartják meg a Márton-napi boráldást Ács Rezső polgármester, dr. Kaszó Gyula református lelkipásztor részvételével, valamint a Muslinca Férfikar közreműködésével. Este hat órától Herczku Ági és a Banda, majd 20 órától a Góbé Zenekar lép fel. A program zárásaként éjjel tíz órától koncertet és táncházat tartanak a Dűvő Zenekarral. A táncházat egy bartinás páros, VArga János és Szűcs Alexandra vezeti majd.

Zsikó Zoltán zárásként elmondta, a Márton-napi Vigadalomnak helyet adó sátor előtt szekszárdi kézművesek termékei, többek között, méz, Szekszárdi Csoki, kézműves sajt, savanyúság és befőtt lesz kapható.

A Márton-napi Vigadalom a programajánlóban – kattintson!

A képen Mészáros Pál (j), Zsikó Zoltán (k) és Kerszthelyi Szabolcs a keddi sajtótájékoztatón. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close