full screen background image
Keresés
2021 szeptember 21 - kedd
  • :
  • :

Mártonfai Dénes elismerést kapott a hiteles tájékoztatásért

Mártonfai Dénes elismerést kapott a hiteles tájékoztatásért

2016.03.18. Emlékplakettel ismerte el a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mártonfai Dénes, a Tolnai Népújság fotóriportere munkáját.

Dr. Balázs Gábor ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató sajtóreggelire hívta az igazgatósággal együttműködő médiumok képviselőit a Magyar Sajtó Napja alkalmából csütörtökön. Mint elmondta, a katasztrófavédelem alaprendeltetése többek között a lakosság élet- és vagyonbiztonságának garantálása, melynek egyik nélkülözhetetlen eleme a hiteles, pontos lakosságtájékoztatás. Ebben pedig vitathatatlan a sajtó szerepe, hiszen a különböző veszélyhelyzetek megelőzését szolgáló üzenetek, közlemények, tanácsok rajtuk keresztül jutnak el a megye lakóihoz.

A sajtó megjelent képviselői kivétel nélkül egyetértettek abban, hogy a lakosság megfelelő tájékoztatásához elengedhetetlen a média és az igazgatóság közötti eredményes együttműködés, erről pedig mindannyian továbbra is biztosították az igazgatóságot.

A Magyar Sajtó Napját 1990 óta ünnepeljük március 15-én abból az alkalomból, hogy 1848-ban ezen a napon nyomtatták ki a magyar sajtó első szabad termékeit, a 12 pontot és a Nemzeti dalt.

A katasztrófavédelem munkájáról a közvélemény folyamatos, pontos és hiteles tájékoztatásának elismeréséért alapított emlékplakettet a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2015-ben. Az idén az elismerést Mártonfai Dénes, a Tolnai Népújság fotóriportere kapta. Mártonfai Dénes hosszú évek óta, díjnyertes fotóin keresztül tájékoztatja a lakosságot és mutatja be a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a polgári védelem munkáját.

A képen Mártonfai Dénes, amint átveszi az emlékplakettet dr. Balázs Gábortól.

Forrás/fotó: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Read previous post:
Close