full screen background image
Keresés

2019 január 19 - szombat
  • :
  • :

Szekszárdi Információs portál


Másféléves projekt részeként elkészült a Tolna Megyei Klímastratégia


Másféléves projekt részeként elkészült a Tolna Megyei Klímastratégia

2018.04.27. Április 30-án zárul a Tolna Megyei Önkormányzat másféléves projektje, melynek keretében kidolgozták a Tolna Megyei Klímastratégiát, és meghatározták a megye elkövetkezendő évtizedeit. A 30 millió forintos vissza nem térítendő európai uniós támogatás a klímavédelmet érintő célkitűzések, intézkedési tervek és elvégzendő feladatok meghatározását szolgálta.

A „Klímavédelem és fenntarthatóság – klímastratégia kidolgozása és éghajlatváltozási platform létrehozása és működtetése – Tolna megyében” című, KEHOP- azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Kohéziós Alap finanszírozásával valósult meg.

A klímaszakértők által kidolgozott stratégiai terv integrálja a városi szintű konferenciák (10 db) és járási szintű workshopok (5 db), valamint a lakossági szemléletformálási akciók (15 db) során a megye lakosai által megfogalmazott véleményeket, észrevételeket is. A különböző rendezvényeknek köszönhetően összesen 2 352 főt sikerült elérni a projekttel.

Ehhez hozzájárult a tavaly megtartott megyei civil workshop, az általános és középiskolások számára szervezett klímavédelmi vetélkedő, továbbá a zárókonferencia és a megyei önkormányzat eseményei, mint például a civilek napja, közgyűlés, értékhangoló illetve klímakonferencia.

A támogatásnak köszönhetően készült el négyféle kiadvány, többek között a projekt céljainak bemutatása érdekében. A dokumentumok a Tolna Megyei Önkormányzat honlapján is elérhetőek. A kiadványokon túl, a szemléletformálási célok elérésének, illetve a rendezvények lebonyolításának megkönnyítése érdekében különböző marketing eszközök beszerzésére is sor került a projektben. Így például két villamos energia termelő kerékpár, roll upok, reklámkockák is készültek.

2016. december 13-án megalakult a Tolna Megyei Éghajlatváltozási Platform is, amely a klímastratégia elkészítésének szakmai koordinálását segítette, és összesen hét alkalommal ülésezett.

További információk a Tolna Megyei Önkormányzat http://www.tolnamegye.hu oldalán érhetőek el.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. A vezetőképen Gemenc. Fotó: Ritzel Zoltán


Előző115 millió forintért eladó a volt Rolling Rock söröző Szekszárdon KövetkezőKöllő Roland vezeti a Bonyhádi SportcentrumotRead previous post:
Köllő Roland vezeti a Bonyhádi Sportcentrumot

2018.04.27....

Emelkedett az üzemanyagok ára – ennyiért tankolhat Szekszárdon

2018.04.27....

Close