full screen background image
Keresés
2019 november 2 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Másodfokú figyelmeztetés Tolna megyére: ránk szakadhat az ég pénteken

Másodfokú figyelmeztetés Tolna megyére: ránk szakadhat az ég pénteken

2017.06.22. Két első- és egy másodfokú figyelmeztető jelzést is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) péntekre Tolna megye területére.

A másodfokú figyelmeztetés szerint pénteken Tolna megyében közepes bekövetkezési kockázat mellett kialakulhat heves zivatar, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében. Emellett elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a várható felhőszakadások miatt. Mint az OMSZ közölte, intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat. Ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a várható hőség miatt, a napi középhőmérséklet ugyanis pénteken 25 °C felett valószínű.

Az OMSZ péntekre nemcsak Tolna megyére, hanem az ország egész területére első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki a várható zivatarok és felhőszakadások, illetve a hőség miatt.

Mindig ellenőrizze, hogy érvényes-e még a figyelmeztető jelzés. Ezt a met.hu oldalon teheti meg – kattintson!

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.06.23. péntek éjfélig

Csütörtökön a déli óráktól estig a Dunántúl középső és déli részén, valamint a Dél-Alföldön van esély elszórtan helyi zivatarok kialakulására. Ezeket átmenetileg viharos széllökések, kisebb méretű jég és felhőszakadás kísérheti.

Pénteken viszont a nap második felében többfelé valószínű heves zivatar az országban. Délután elsősorban az északkeleti megyékben és a Dunántúl középső és déli részén, később a déli országrészben tombolhatnak igen heves zivatarok, melyeket a felhőszakadás mellett károkozó szél (>100 km/h) kísérhet, és akár több centiméteres jégszemek is hullhatnak belőlük kisebb körzetekben.

Ma az ország nyugati, délnyugati felén, holnap már másutt is 25-26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Holnap északnyugaton már a 27 fokot is több helyen elérheti.

A képen a szekszárdi belvárosi templom. Illusztráció: Kadarka.net


ElőzőHúszezer négyzetméteren tombol a tűz Paks-Cseresznyéspusztán KövetkezőÚjabb sikeres évet zárt a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium


Read previous post:
Újabb sikeres évet zárt a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium

2017.06.22....

Csökken az üzemanyagok ára – ennyiért tankolhat Szekszárdon

2017.06.22....

Close