full screen background image
Keresés
2021 május 7 - péntek
  • :
  • :

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Tolna megyére

2017.10.28. Első-, másod- és harmadfokú figyelmeztető jelzést adott  ki az ország területére a viharos erősségű szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) vasárnapra.

A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t vasárnap Tolna megyében – közölte honlapján az OMSZ, mely másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki a megye területére. Hat megyében harmad-, tizenkét megyében másod-, egy megyében elsőfokú a figyelmeztetés szintje.

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.10.29. vasárnap éjfélig

Vasárnap a déli órákban egy gyors mozgású hidegfront halad át az ország felett észak-dél irányban. A front előtt a délelőtti órákban viharos (60-85 km/h) széllökések kísérhetik a délnyugati szelet. A front mentén a szél hirtelen északnyugatira fordul és rövidebb időre többfelé viharossá (70-115 km/h) fokozódik. A 100 km/h feletti széllökések az ország egy északnyugati-délkeleti tengelye mentén az ún. szélcsatornában valószínűek helyenként. A front mentén – nagyobb eséllyel középső területeken – helyenként villámtevékenységre is van esély.

Ezt követően várhatóan a kora esti órákig elsősorban gomolyfelhők, illetve záporok környezetében nagyobb valószínűséggel a Dunántúl északi és középső területein, illetve a középső országrészben rövid időre néhány alkalommal 110-125 km/h közötti széllökések is előfordulhatnak síkvidéken. Az ország egyéb területein, elsősorban a Dél-Alföld térségében egy-egy 110 km/h körüli vagy feletti széllökés sem zárható ki. A kissé magasabban fekvő területeken, illetve a Balaton térségében egy-egy 125-140 km/h körüli széllökésre is van esély. A szél számottevő gyengülése az esti óráktól valószínű.

2017.10.28. 22:53 Országos Meteorológiai Szolgálat

 
Read previous post:
Close