full screen background image
Keresés
2020 október 26 - hétfő
  • :
  • :

Második alkalommal rendezték meg a húsvéti túrát Szekszárdon

Második alkalommal rendezték meg a húsvéti túrát Szekszárdon

2018.04.05. Második alkalommal rendezte meg a Szekszárdi Klímakör és a Zöldtárs Alapítvány a „Nyuszi ül a fűben” – húsvéti túrát szombaton a Szekszárdot övező dombságon.

Baka György, a Zöldtárs Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, főként 30 és 60 év közöttiek vettek részt, mintegy húszan. Hozzátette, a résztvevők számát feltehetőleg kedvezőtlenül befolyásolta az esőre hajló időjárás.

A 11 kilométeres túra – melyet Gyarmati László vezetett – résztvevői a Babits utca (Babits ház) – Mérey utca – Bocskai utca – Bocskai köz – Borzsák utca – Szőcsény szurdik – Cserhát tető – Szalai völgy – Nagy Mihály völgye – Zápor utca – Csontos szurdik – Faddi völgy – Lisztes völgy – Tolnai Lajos utca – Kadarka utca – Dorogi köz útvonalat járták be.

Baka György azt is elmondta, hogy a Szekszárdi Szüreti Napok alkalmával megrendezendő „Lösz-szurdik tanösvény túrán”, illetve az év végén megrendezendő „Óévbúcsúztató zsírégető túrán”, melyet tavaly már a 7. alkalommal tartottak meg, rendszeresen sokan vesznek részt. Hozzáfűzte, a „Nyuszi ül a fűben” túrát az idén rendezték meg másodszorra, idővel pedig várhatóan gyarapodik majd a résztvevők száma.

A képen: Gyülekező a Béla király téren. Fotó: Zöldtárs Alapítvány