full screen background image
Keresés
2022 január 20 - csütörtök
  • :
  • :

Médiatanács: nagy a közmédia közönségaránya, biztosítania kell a sokszínűséget

Médiatanács: nagy a közmédia közönségaránya, biztosítania kell a sokszínűséget

2016.10.08. A közszolgálati médiaszolgáltatónak intézkedéseket kell tennie a médiapiac sokszínűségének növelésére, mivel rádiós és audiovizuális programjainak közönságaránya tavaly meghaladta a médiatörvényben rögzített arányt; a médiatanács döntéséről tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

Mint írják, az NMHH testülete médiapiaci koncentráció korlátozására vonatkozó szabály által érintett médiaszolgáltatóként azonosította a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt-t, mert a közszolgálati rádiós és audiovizuális médiaszolgáltatások együttes közönségaránya tavaly 6,5 százalékkal meghaladta a médiatörvényben ehhez rögzített 40 százalékos mértéket.

A tájékoztatás szerint határoztak arról is, hogy december 8-án a médiatanács ismét megrendezi a Kvótafórumot, amely az országos és körzeti médiaszolgáltatók, valamint a Magyar Mecenatúra Program filmes ágaiban támogatást nyert alkotók találkozóhelyeként szolgáló médiaszakmai eseményt.

A fórumon a résztvevők a közlés szerint tájékozódhatnak és egyeztethetnek arról, hogyan teljesíthetik a médiaszolgáltatók kvótakötelezettségüket friss, kortárs, színvonalas, a médiatanács programjában támogatott alkotásokkal.

Az NMHH jelezte azt is: a Hajdúszoboszló 100,6 MHz helyi rádiós pályázati eljárásban a médiatanács nyilatkozattételre hívta fel a Kredit Holding Kft. pályázót.

MTI
Read previous post:
Close