full screen background image
Keresés
2021 január 21 - csütörtök
  • :
  • :

Még a látogatók is dalra fakadtak a megnyitón

Még a látogatók is dalra fakadtak a megnyitón

2016.02.04. A közönség is aktív részese volt a  Bemutatom a barátaimat című kiállítássorozat csütörtöki megnyitójának az I. Béla Gimnázium Kollégiumának galériájában, ahol Balogh László festőművész és barátai mutatkoztak be.

Nehéz nem ismerni Balogh Lászlót, az élet oly sok területén tevékenykedett már Szekszárdon. Sok éven át oktatott karatét, jelenleg is a Tolna Megyei Harcművész Szövetség elnöke, de sokáig volt az Alisca Nyilai Íjász Egyesület elnöke és fúvócsövezésben is bajnok. Emellett pedig oszlopos tagja a bordalokat előadó Muslincák férfikarnak.

A csütörtöki megnyitónak azonban ezek egyikéhez sem volt köze. Balogh László ugyanis festőművészként és költőként állt a látogatók elé. A kiállításon változatos témákban készült festményeit láthatók, a megnyitón előadott saját versei között pedig egyaránt akadt könnyed és humoros, de mélyen szívbe markoló költemény is. A megnyitón szintén verset szavalt Székely Rózsika.

Ric József (balról), Balogh László, és  Vitéz Rotkay Zsuzsanna. Fotó: Steiner Viktor

Balogh László bemutatott barátai között volt Vitéz Rotkay Zsuzsanna képzőművész, aki stílusosan Balogh Lászlót különféle szituációkban ábrázoló alkotásait állította ki. Másik meghívott barátja Antalné Bíró Jolán volt, aki népi öltözetben adott elő csángó dalokat. A festőművész a közönség soraiból hívta ki ifjabb Czencz Pétert, aki több embert próbáló ironman világversenyen bizonyította rátermettségét.

Balogh László ugyancsak bemutatta Ric Józsefet, aki a mára egyre ritkábban hallható hangszeren, tangóharmonikán játszott és énekelt. Az éneklésbe pedig nemcsak a kiállítók, de a közönség nagy része is rendre bekapcsolódott. A megnyitó nem csak ezért volt interaktív, a hallott versekért cserébe egy hölgy Balogh Lászlónak címezve szavalt el egy verset.

A kiállított alkotások egy hónapon át lesznek megtekinthetők a kollégiumi galériában.

A Bemutatom a barátomat című kiállítás-sorozat szervezője Kubanek Miklós. A sorozat sajátossága, hogy a szervező által meghívott alkotók szabadon dönthetnek arról, hogy társkiállítóként, vagy a megnyitón való közreműködéshez melyik alkotó barátjukat hívják meg.

A vezetőképen (cikkünk elején) Ric József (balról), Balogh László, Vitéz Rotkay Zsuzsanna és Antalné Bíró Jolán. Fotó: Steiner Viktor
Read previous post:
Close