full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Még a szondát sem tudta megfújni egy tolnai autós, olyan ittas volt

Még a szondát sem tudta megfújni egy tolnai autós, olyan ittas volt

2017.10.06. Vádemelést javasol a rendőrség egy helyi férfi ellen, aki ittasan hajtott árokba autójával Tolnán.

A 45 éves férfi július 21-én 21 óra körül egy vízelvezető árokba hajtott személygépkocsijával Tolnán. A helyszínre érkező járőrök ellenőrzés alá vonták a sofőrt, aki az alkoholszondát nem tudta megfújni, így további mintavétel céljából előállították. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a férfi nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott a járművezetést megelőzően.

A férfi vezetői engedélyét a rendőrök elvették, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal az illetékes járási ügyészségnek a napokban átadták.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy az alkoholfogyasztás rendkívül negatív hatást gyakorol a járművezetési képességekre, hiszen jelentősen csökkenti a reakcióidőt, tompítja az érzékeket. Ez könnyen idéz elő balesetet, ami súlyos, életveszélyes következményekkel járhat, a sofőr pedig nem csak magát és utasait, de a többi közlekedőt is veszélybe sodorja.

Fontos tudni, hogy a törvény nem csak az alkoholfogyasztást követő vezetést tiltja, ugyancsak jogszabályba ütközik az is, ha valaki olyan személynek adja át a kormányt, akiről tudja, hogy bódult, vagy ittas állapotban van.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close