full screen background image
Keresés
2021 június 16 - szerda
  • :
  • :

Még három nap hőség, aztán jön a lehűlés!

Még három nap hőség, aztán jön a lehűlés!

2019.07.04. A hétvégén harminc fok körül alakulnak, ám a jövő hét elején több fokkal visszaesnek a csúcshőmérsékletek Szekszárdon és környékén.

Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 15, napközben 30, szombat hajnalban 17, napközben 33, vasárnap hajnalban 19, napközben 30 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken, szombaton és vasárnap is mérsékelt légmozgásra lehet számítani. Az égbolt pénteken és szombaton kissé felhős, illetve derült, vasárnap közepesen felhős lesz. Vasárnap mintegy 4 milliméter csapadék várható.

Az előrejelzés alapján a jövő hét első felében csökkenek majd a csúcshőmérsékletek. Hétfőn hajnalban 17, napközben 26, kedd hajnalban 16, napközben 24, szerda hajnalban 12, napközben 23 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Csapadék nem valószínű.

Országos előrejelzés

Pénteken szűrt lesz a napsütés. Az ország északi felében megerősödik a szél, az esti órákban pedig az északkeleti határ közelében kialakulhat egy-egy futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 11-17 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. A legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között várható.

Szombaton napos idő várható, csapadék nem valószínű. A légmozgás többfelé élénk, északon helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 29-34 fok között várható.

Vasárnap a napsütés mellett több helyen alakul ki zápor, zivatar. A legtöbb csapadék délnyugaton valószínű. Eleinte többnyire mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, helyenként megerősödik a szél is. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 15-21 lesz. Napközben 25-32 fokig melegszik a levegő, délkeleten lesz a legmelegebb, nyugaton a hűvösebb – olvasható az előrejelzésben.

A képen Szekszárd. Fotó: Kadarka.net

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close