full screen background image
Keresés
2019 december 30 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Még két meleg nap, aztán nagyot zuhan a hőmérséklet

Még két meleg nap, aztán nagyot zuhan a hőmérséklet

2018.08.24. Pénteken és szombaton még meleg időjárás várható, azonban vasárnapra mintegy tíz fokot zuhan a nappali csúcshőmérséklet az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján Szekszárdon és környékén.

Pénteken és szombaton még meleg időjárásra számíthatunk, vasárnapra azonban nagyot hűl a hőmérséklet. Az OMSZ előrejelzése szerint Szekszárdon és környékén péntek hajnalban 19, napközben 31, szombat hajnalban 18, napközben 29, vasárnap hajnalban 15, napközben 20 fok körül alakul a hőmérséklet. Az előrejelzés alapján pénteken és szombaton mérsékelt, időnként élénk, vasárnap élénk, időnként erős lehet a légmozgás. Az égbolt pénteken és szombaton felhős, míg vasárnap borult lesz. Szombaton záporeső és zivatar várható, a várt csapadék mennyisége 10 mm, vasárnap további mintegy 5 mm csapadékra van kilátás.

Péntekre elsőfokú figyelmeztető jelzést adott ki az OMSZ a várható hőség miatt Tolna és több más megye területére.

Hétfőn hajnalban 14, napközben 25, kedd hajnalban 15, napközben 25, míg szerda hajnalban 18, napközben 25 fok valószínű Szekszárdon és környékén. Hétfőn mérsékelt és élénk, kedden és szerdán mérsékelt lehet a légmozgás. Az égbolt hétfőn borult, kedden és szerdán várhatóan derült lesz. Hétfőn elenyésző mennyiségű csapadék várható.

Országos előrejelzés

Péntek délelőtt a több-kevesebb napsütés mellett helyenként, a déli óráktól északnyugaton, északon többfelé, másutt néhol valószínű zápor, zivatar. A légmozgás megélénkül, helyenként meg is erősödik, de zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben 29-34 fokig melegszik a levegő.

Szombaton a Dunától keletre több, a Dunántúlon pár órára süt ki a nap. A Dél-Alföldön elszórtan, másutt többfelé várható zápor, zivatar, északnyugaton, nyugaton eső is. A Dunántúlon és a Tiszántúlon is megerősödhet a szél, emellett zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 16-22 fok között valószínű. A nappali maximumok az Észak-Dunántúlon 20-27, másutt 27-33 fok között alakulnak.

Vasárnap keleten kezdetben még kisüt a nap, majd ott is befelhősödik. A Dunántúlon jellemzően erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól vékonyodik a felhőzet. Többfelé valószínű eső, zápor, főleg keleten zivatar is. Emellett a szél is megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-20 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon és az Északi-középhegységben 16-20, az Alföldön 22-30 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

Fotó: Kiss Albert

Kadarka.net/MTI


ElőzőSérült egerészölyvet mentettek KövetkezőJövőre három szombaton kell dolgozni


Read previous post:
Jövőre három szombaton kell dolgozni

2018.08.24....

Életveszélyesen bántalmazta idős édesanyját egy férfi Tolnán

2018.08.23....

Close