full screen background image
Keresés
2019 december 27 - péntek
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Megdőlt az abszolút részvételi rekord a X. Tolle Borvidék Félmaratonon

Megdőlt az abszolút részvételi rekord a X. Tolle Borvidék Félmaratonon

2019.05.06. Megdőlt az abszolút részvételi rekord szombaton a jubileumi X. Tolle Borvidék Félmaratonon.

Változékony időjárásban tartották meg a X. Tolle Borvidék Félmaratont. Bár nem mintha zavarta volna a nevezőket, a verseny előtt nem sokkal még esett az eső, aztán a rajtra kisütött a nap. Nem csak az ég derült ki, a start előtti pillanatokban, a Queen együttes örökzöld slágereire megtartott bemelegítésen az egész mezőny kivirulva, együtt mozdult a jól ismert dallamokra.

A rajt előtti pillanatok. Fotó: Kadarka.net

A Borvidék Futóegyesület szervezésében megtartott versenynek, mely a „Bohém rapszódia” alcímet viselte, összesen 2100 futó vágott neki – tájékoztatott Márkus István szervező. A meredek dombvidéki szakaszokkal tagolt futóverseny továbbra is országos népszerűségnek örvend, nincs olyan megye, ahonnan ne jött volna futó Szekszárdra. A Borvidék Félmaraton résztvevőinek mintegy 20-25 százaléka volt helybeli volt, míg a versenyzők nagyobb része vidékről érkezett.

A versenyzők az idén összesen hat – 30-, 22-, 16-, 11-, illetve 5-, és 1 km-es gyermekeknek szóló távon – mérethették meg magukat. A legnépszerűbb táv ezúttal a 22 km-es volt, melyen 424-en indultak, míg a 30 km-es távot 386-an választották. Az előbbin húzós 647-, az utóbbin igencsak kemény 836 méteres szintkülönbséget kellett legyűrniük a futóknak, akik hagyományosan a „szenvedést keresve” érkeznek a tolnai megyeszékhelyre – tudtuk meg Márkus Istvántól. A szervező a pályáról – melynek útvonala nagyon hasonlított a tavalyihoz – úgy nyilatkozott, hogy az a „nagyon nehéz” kategóriába tartozik.

Fotó: Kadarka.net

A futók a – leghosszabb távon – hét hivatalos frissítőponton üdíthették fel magukat. A Borvidék Félmaraton ebben a tekintet is hű maradt önmagához, hiszen közel félezer adag fröccs fogyott el, legalábbis a hivatalos frissítőpontokon. A Kablár-köznél például többek között Ács Rezső polgármestertől is kaphattak frissítőt a résztvevők. Ezen felül azonban még mintegy tíz helyen kaphattak szomjoltót a versenyzők a lelkes helyieknek hála – mondta el Márkus István. A szervező hozzáfűzte, a szekszárdiak a tapasztalatok szerint egyébként továbbra is örömmel szurkolnak a verseny útvonala mentén. A futókat emellett három helyen élőzenével is ösztönözték.

A 30 km-en 02:05:19-es idővel elsőként célba ért Zsigmond Előd és a 22 kilométeres futamot 01:29:06-es idővel megnyert Berecz Lajos teljesítményéről, Márkus István – mindkét eredményt elképesztőnek nevezve – elismerően nyilatkozott.

Fotó: Kadarka.net

A verseny lebonyolítását az idén is több mint kétszázan segítették. A szervező a rendezők mellett köszönetet mondott a rendőrségnek, a polgárőrségnek, valamint a Szőlő-Szem bűnmegelőzési egyesületnek, illetve a szekszárdi borászoknak, baráti társaságoknak és minden szekszárdinak, az általuk nyújtott segítségért, szurkolásért, illetve türelemért. Márkus István az útlezárások kapcsán szintén köszönetet mondott az autósok türelméért.

A részletes eredménylistát itt találja – kattintson!

A Borvidék Félmaratonnal kapcsolatos összes eddigi cikkünket itt találja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net


10. Borvidék Félmaraton borvidék félmaraton futás Márkus István


Read previous post:
Close