full screen background image
Keresés
2020 október 24 - szombat
  • :
  • :

Megkezdik az új orvosi rendelők építését Szekszárdon

Megkezdik az új orvosi rendelők építését Szekszárdon

2020.02.19. Folytatódik az egészségügyi alapellátás komplex infrastrukturális fejlesztése Szekszárdon. Kezdődhet a kivitelezés, megtörtént a munkaterület átadása a Szabó Dezső utcai új orvosi rendelőnél.

Az elmúlt években négy orvosi rendelőt újítottak fel teljeskörűen Szekszárdon, most folytatódnak a fejlesztések. Szerdán megtörtént a munkaterület átadása a Szabó Dezső és Béri Balogh Ádám utcák által határolt zöld területen, ahol két új felnőtt háziorvosi rendelőt alakítanak ki százszázalékos támogatási intenzitású EU-s forrásból.

A III. számú körzet rendelője nem az önkormányzat tulajdonában van. A XIV. számú felnőtt háziorvosi körzetet ellátó jelenlegi orvosi rendelő elhelyezkedése távol van ellátási területtől. Az új intézmény elhelyezkedésével közelebb kerül az egészségügyi szolgáltató a körzetéhez, könnyebben megközelíthető lesz. A meglévő rendelők kis alapterületű és nem bővíthető helyiségekkel rendelkeznek, ahol a kor szakmai követelményeinek nem lehet megfelelni. A két rendelő egy épületbe történő integrálásával az üzemeltetési költségek jelentős része megtakarítható lesz és a szolgáltatás színvonala is nagymértékben emelkedni fog, továbbá a XIV. számú körzet lakóihoz közelebb kerül az alapellátás.

„Az Egészséges Szekszárd Programnak nem ez az első eleme – mondta Ács Rezső polgármester. – A fejlesztésnek köszönhetően az alapellátásban dolgozók munkakörülményei, illetve a betegellátás színvonala jelentősen javul majd. A két körzetben több mint négyezer lakost látnak el, ez a beruházás biztos hátteret teremt az egészségügyi szolgáltatásokhoz, az egészségmegelőzéshez.”

A 62,5 millió forint összegű projekt befejezése – szekszárdi tervezők és kivitelezők közös munkájának, együttműködésének köszönhetően – a munkaterület átadásától számított 12 hónap.

Forrás: polgármesteri hivatal
Read previous post:
Close