full screen background image
Keresés
2021 október 19 - kedd
  • :
  • :

Megkezdődhet az új ügyeleti központ építése Szekszárdon

Megkezdődhet az új ügyeleti központ építése Szekszárdon

2020.02.19. A munkaterület átadásával megkezdődhet a háziorvosi ügyeleti központ építése Szekszárd belvárosában. A három rendeltetési egység egy helyre történő integrálása magasabb színvonalú egészségügyi szolgáltatás nyújtását teszi lehetővé, és az üzemeltetés is gazdaságosabb lesz.

Az Ybl Miklós utcai több mint 1700 négyzetméteres irodaházat – amely állami tulajdonban, a Tolna Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében volt – négy éve felújították. Az energetikai rekonstrukció azonban nem érintette az épület egyéb belső szerkezeteit, az elavult épületvillamossági rendszert, az épületgépészet víz- és szennyvízvezetékeit és kapcsolódó berendezési tárgyait.

Az új funkciójú ingatlan földszintjén házi gyermekorvosi rendelőt alakítanak ki külön adminisztrációs helyiséggel, elkülönítővel. Emellett egy felnőtt ügyeleti rendelőt fektetővel, orvosi szobával, valamint külön bejárattal rendelkező gyermek ügyeleti rendelőt váróval, elkülönítővel. A három rendeltetési egységhez a személyzet és a betegek részére is külön szociális blokk épül: lesz akadálymentes WC, babakocsi- tároló, illetve felnőtt és gyermek várót létesítenek a szükséges közlekedőkkel. Az emeleten kap helyet a területi védőnői szolgálat több szobával és védőnői tanácsadó helyiséggel, vizsgálóval, kiszolgálóhelyiségekkel.

„Fontos cél volt, hogy egy használaton kívüli épület újrahasznosítása valósul meg, az ingatlan a városképet is rontotta – jelentette ki Ács Rezső polgármester. – A védőnői szolgálat, tanácsadás szakemberei számára minőségi előrelépést jelent majd az ügyeleti központ, hiszen a Vörösmarty utcában méltatlan körülmények között
működött az egyéni és közösségi egészségfejlesztési, egészségvédelmi program.”

Az új orvosi komplexum uniós forrásból és önkormányzati önerőből valósul meg. Az építés kivitelezésének összege bruttó 252 millió forint, a szekszárdi önkormányzat 67,7 millió forint önrészt biztosít a beruházáshoz. A projekt tervezője a Városfejlesztési Kft., kivitelezője a szekszárdi Ács- és Állványozó Kft. Az építkezés befejezésének várható időtartama a – munkaterület átadásától számítva – tizenkét hónap.

Forrás: polgármesteri hivatal
Read previous post:
Close