full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Megkezdődhet az új uszoda építése Szekszárdon – íme a látványterv

Megkezdődhet az új uszoda építése Szekszárdon – íme a látványterv

2017.11.30. Hozzájárult a kormány az új szekszárdi uszoda építésének megkezdéséhez. A Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentett és az MTI által közölt hírt Ács Rezső polgármester posztolta ki Facebook oldalára.

Mint azt megírtuk, a mintegy 2,3 milliárd forint értékű beruházásra a Modern Városok Program keretében biztosít forrást a kormány. A beruházás keretében – a fenntarthatósági szempontokat figyelembe véve – 25×33 méteres medencével épül meg az új uszoda a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő mellett.

A 220 centiméter vízmélységű feszített víztükrös medence rövidpályás úszóversenyek megrendezésére is alkalmas lesz. A medence mérete lehetővé teszi, hogy azt egyszerre használják úszásra és vízilabda edzések megtartására. A medence hosszabb és rövidebb oldalán egy-egy lelátó kap helyet, ezeken összesen 276 nézőnek lesz ülőhely.

Az úszásoktatás lehetőségének biztosítására egy 8×16 méteres, 80 centiméter vízmélységű tanmedence épül, melynek három oldalán szárazedzéseket lehet tartani. A tanmedencét egy üvegfal fogja elválasztani az előcsarnoktól, ahol egy büfé is helyet kap.

Az épülő létesítményben három sportszauna lesz. Ezekhez pihenő és merülő medence is kapcsolódik majd, az öltözők pedig az alagsorban kapnak helyet. Ezeken és a szükséges zuhanyzókon, illetve mellékhelyiségeken kívül tárgyaló és iroda, valamint fitneszterem is lesz az új uszodában.

A remények szerint az új létesítménynek köszönhetően a városi úszó- és vízilabdasport egyaránt bővülni fog.

Látványterv: Polgármesteri Kabinet

 


ElőzőÚj üzemcsarnok alapkövét helyezték el a bonyhádi ipari parkban Következő„Fiatalokkal az egészségért” – a Garay János Gimnázium csapata nyert


Read previous post:
„Fiatalokkal az egészségért” – a Garay János Gimnázium csapata nyert

2017.11.30....

Sulimoped – három Tolna megyei településről vesznek részt diákok a programban

2017.11.30....

Close