full screen background image
Keresés
2019 szeptember 7 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Felgyúltak az ünnepi fények – megnyílt a szekszárdi advent

Felgyúltak az ünnepi fények – megnyílt a szekszárdi advent

2016.11.28. Megnyílt az idei szekszárdi advent, mely kirakodóvásárral, színpadi koncertekkel és egyebekkel várja látogatóit december 23-ig a Béla király téren.

Az ünnepi programsorozat a Garay János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak műsorával kezdődött vasárnap délután. Az adventi udvart Ács Rezső, Szekszárd polgármestere nyitotta meg, felgyulladt a tér díszkivilágítása és a város karácsonyfájának fényei is. Egyházi köszöntőt mondott Fodor Péter, baptista lelkészjelölt a Szekszárdi Baptista Gyülekezet részéről. Az első napon Tamás Éva Játéktára gyermekkoncertjét hallhatták és láthatták a résztvevők.

A szekszárdi advent részként kirakodóvásár (december 23-ig), adventi hókunyhó, hófánk csúszda, szalmalabirintus, betlehem, adventi kalendárium, vasárnapokon adventi gyertyagyújtás, kézműves foglalkozások, forralt bor, tea, kemencés lángos és sok más finomság teszi emlékezetessé az ünnepvárást. A gyermekek emellett a Mikulással is találkozhatnak.

Ünnepi fények a Garay téren. Fotó: Kadarka.net

A december 3-án kezdődő és december 18. záruló színpadi programsorozat alkalmával közel hatvan programot lehet megtekinteni a Béla király téren álló színpadon. A rengeteg helyi együttes, egyesület mellett sztárvendégek is érkeznek. Koncertet ad többek között Hevesi Tamás, Kovácsovics Fruzsina, Kiskalász Együttes, Pál Dénes, Zabszalma Együttes, Janicsák Veca és a Bóbita Zenekar.

A részletes programleírást itt találja – kattintson!

A vezető képen a város karácsonyfája. Fotó: Kadarka.net


ElőzőA biztonsági őr tartott vissza egy bolti szarkát Szekszárdon KövetkezőHungarian Open – remekeltek a fiatal magyarok Szekszárdon


Read previous post:
Hungarian Open – remekeltek a fiatal magyarok Szekszárdon

2016.11.28....

Megnyílt a szekszárdi advent

2016.11.28....

Close