full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Megnyitott a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő

Megnyitott a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő

2018.06.12. Megnyitott a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő, mely még több árnyékot adó felülettel és megújult vendéglátással várja vendégeit.

Június 5-én megnyitotta kapuit a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdő, mely szeptember 2-án estig várja a pihenésre, kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A nyitás előtt megújult a gyermek- és ülőmedence burkolata, illetve a standröplabda- és a strandkézilabda-pálya – tájékoztatott Csillag Balázs. A Szekszárdi Sportközpont Nkft. vezetője tudatta, az idén mintegy 500 négyzetméterrel bővült az a terület, melyet napvitorlákkal árnyékoltak. Emellett 150 négyzetméterrel kibővítették a sportpálya mellett található büfé teraszát, melyet szintén napvitorlákkal fedtek le.

Csillag Balázs a vendéglátás területén is újításról számolt be. Az idei szezont új üzemeltetővel indították. Ám nemcsak az üzemeltető, a fürdő területén található vendéglátó egységek kínálata és a kiszolgálás is megújult.

Tavaly mintegy 80 ezer vendéget fogadtak a fürdőben

A Sportközpont vezetője felhívta a figyelmet, az új sportuszoda építése miatt csökkent a zöldfelület, ám a strand csúszda mögötti részén jelentősebb pihenőterület áll rendelkezésre. Mint azt hozzáfűzte, a látogatók itt is árnyékra lelhetnek a napvitorlák alatt. Az uszoda építésével kapcsolatosan azt is elmondta, hogy eddig mintegy 6000 köbméter földet távolítottak el az építési területről és hamarosan elkezdik a szerelőbeton készítését. Azt is tudatta, hogy az építkezés az ütemtervnek megfelelően halad.

Csillag Balázs kiemelte, akik úszni szeretnének, azok az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan az idén is válthatnak úszójegyet reggel 6 és 9 óra között. Az úszók számára egész nap rendelkezésre áll egy külön úszósáv – fűzte hozzá.

Az ügyvezető a programokkal kapcsolatosan elmondta, az idén is több alkalommal rendeznek majd amatőr strandröplabda bajnokságot, az elsőt pedig június 23-án tartják. A hagyományokhoz híven  strandkézilabda bajnokságot is rendeznek június 30-án.

A strand ebben az évben is csatlakozik a július 27-én megrendezendő „Strandok Éjszakája” elnevezésű országos rendezvénysorozathoz, mely 27-én rendhagyó tűzijátékkal kezdődik. A hétvége folytatásaként (július 28-29.) a Fürdő Napok keretében fellép Korda György és Balázs Klári, valamint Opitz Barbi, illetve Ham-Ko-Ham együttes.

Ezen túlmenően a nagy sikerre való tekintettel idén már hét alkalommal indítanak sporttábort 6 és 14 év közötti diákok számára. A tanulók a táborok alkalmával megismerkedhetnek a szekszárdi és környékbeli sportolási lehetőségekkel. A nagyobbakat lovagolni is elviszik, de a Mecsextrém Parkot is felkeresik, illetve rossz időjárás esetén is tartalmas időtöltési lehetőséget biztosítanak.

Az árak és kedvezmények rendszere négy év után most először változott. Kedvezményes belépőjegyet az eddigi 15 óra helyett 17 órától lehet váltani. A gyermek, diák, illetve nyugdíjas kedvezmény továbbra is él, ahogy a szekszárdi lakcímkártyával rendelkezők is kedvezményre  jogosultak. Változás, hogy a 3 év alatti gyermekeknek immár nem kell belépőjegyet váltani. Emellett a 3 és a 6 év közötti gyermekek számára kedvezményes belépőjegy váltható. Az árakról érdemes a fürdő honlapján tájékozódni.

A fürdő hivatalos honlapját itt találja – kattintson!

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Tizenkétezer résztvevőt várnak a 36. Lidl Balaton-átúszásra

2018.06.12....

Close