full screen background image
Keresés
2019 november 3 - vasárnap
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Lemondott az őcsényi polgármester – videóval

Lemondott az őcsényi polgármester – videóval

2017.09.28. Lemondott tisztségéről a Tolna megyei Őcsény független polgármestere.

Fülöp János a helyi képviselő-testület kedd esti, rendkívüli ülésén bejelentett döntését az MTI-nek azzal indokolta, hogy ezzel szeretne segíteni a településen kialakult feszült helyzet megoldásában.

A 2300 lakosú községben sokan tiltakoztak amiatt, hogy egy helyi vállalkozó a Migration Aid szervezet közreműködésével menekülteket látott volna vendégül.

„Sikerült a falu lakóit megosztani, nem akarom a feszültséget tovább fokozni” – fogalmazott. Elmondta azt is, hogy az ülésen kezdeményezte a képviselő-testület feloszlatását, erre azonban a hattagú testületből négyen nemmel szavaztak, ezután jelentette be a lemondást.

Fülöp János 2006 óta volt a Szekszárd mellett fekvő település független vezetője.

Videó: 24.hu

Őcsényben hétfőn tartottak falugyűlést amiatt, hogy a Migration Aid menekülteket üdültetett volna egy vállalkozó, a szolnoki Fenyvesi Zoltán tulajdonában álló Csengettyűs Vendégházban. A falugyűlésen elszabadultak az indulatok, úgy tudjuk, hogy a gyűlésen résztvevők között senki sem volt, aki támogatta volna a migránsok üdültetését Őcsényben.

A legtöbben gyermekeiket féltették, de olyan is volt, aki terrorcselekménytől tartott. Sokan attól féltek, hogy a migránsok nem csak pár  – napig maradnak, sőt attól is, hogy az üdültetés csak a kezdet és idővel egyre több menekült érkezne az amúgy nyugodt faluba. Többen pedig azzal érveltek, hogy van elég szegény magyar család, gyerek is, inkább őket kellene üdültetni – mondta el a Kadarka.net-nek egy neve elhallgatását kérő helybeli.

A képen a Polgármesteri Hivatal épülete. Fotó: investintolna.hu

Kadarka.net/MTI
Read previous post:
Close