full screen background image
Keresés
2021 május 12 - szerda
  • :
  • :

Megsérült egy kerékpáros Őcsényben

Megsérült egy kerékpáros Őcsényben

2018.07.20. Megsérült egy kerékpáros csütörtök este Őcsényben – tájékoztatott pénteken a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy személygépkocsi közlekedett csütörtök este Őcsényben, a Szőlőhegy irányából a Fő utca felé. Haladása során a kereszteződéshez érve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadási kötelezettségét, és kihajtott egy féktávolságon belül érkező kerékpáros elé. A nő elesett és az elsődleges adatok szerint könnyű sérülést szenvedett. Az eset körülményeit a Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Tolna megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában további egy baleset helyszínén intézkedtek.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a kerékpárosok – mint a közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevői – nagyobb kockázatnak vannak kitéve. A járművezetőknek az átlagosnál is nagyobb óvatossággal kell figyelniük rájuk.

A balesetek elkerülésére, megelőzésére minden közlekedőnek törekednie kell. A gépkocsivezetők mellett a kerékpárosok is sokat tehetnek azért, hogy ne váljanak baleset részesévé, illetve áldozatává. A láthatóság és észlelhetőség biztosításával, a kiszámíthatósággal és a KRESZ előírásainak betartásával sok baleset elkerülhető lenne, vagy a baleset bekövetkezésekor a sérülés súlyossága lenne mérsékelhetőbb.

* A kép illusztráció
Read previous post:
Close