full screen background image
Keresés
2019 december 28 - szombat
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Megszökött egy 19 éves rab a szekszárdi börtönből

Megszökött egy 19 éves rab a szekszárdi börtönből

2018.11.05. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság és a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai 2 óra leforgása alatt elfogták azt a 19 éves, szabálysértési elzárás végrehajtása miatt fogvatartott férfit, aki vasárnap délután szökött meg a szekszárdi börtönből.

A fogvatartottnak – aki enyhébb súlyú szabálysértések elkövetése miatt kiszabott elzárását töltötte a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben – mindössze 61 napot kellett volna még eltölteni a rácsok mögött a szabadulásig.

A büntetés-végrehajtás szakembereinek tapasztalatai szerint az ilyen rövid végrehajtási idővel rendelkező fogvatartottak szökéseinek hátterében családi problémák, gyakran magánéleti okok állnak.

Jellemzően az ilyen problémákkal küzdő fogvatartottak nem mérlegelik, hogy nem érdemes szökni, hiszen a szökevényeket rövid időn belül, átlagosan néhány óra alatt vagy a büntetés-végrehajtás vagy a rendőrség munkatársai elfogják. Az elfogott fogvatartottal szemben büntetőeljárás indul. A büntetőtörvénykönyv 283. §-a alapján, aki a büntetőeljárás alatt, illetve a szabadságvesztés vagy az elzárás végrehajtása során a hatóság őrizetéből megszökik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A fogvatartottak rendszerint azzal sincsenek tisztában, hogy korlátlanul enyhíthető a fogolyszökés elkövetőjének büntetése, ha – mielőtt tartózkodási helye a hatóság tudomására jutna – önként feladja magát.

A legutóbb, Cegléden elfogott elítélt ügyét gyorsított eljárásban tárgyalta a bíróság, a szökött rab nem jogerősen 2 év 6 hónap börtönbüntetést kapott.

Forrás/videó: bv.gov.hu


börtön rab
ElőzőÍró-olvasó találkozó Lackfi Jánossal KövetkezőÚjra lehet pályázni háztartási nagygépek cseréjére


Read previous post:
Újra lehet pályázni háztartási nagygépek cseréjére

2018.11.05....

Alulmaradt a KSC Szekszárd Zalaegerszegen

2018.11.04....

Close