full screen background image
Keresés
2021 július 23 - péntek
  • :
  • :

Megteremtik a boldogság feltételeit – tanévnyitót tartottak a PTE KPVK-n

Megteremtik a boldogság feltételeit – tanévnyitót tartottak a PTE KPVK-n

2018.09.03. A Pécsi Tudományegyetem (PTE) célja, hogy a hallgatók kreatívan gondolkodó, a mindennapi kérdésekre nyitott értelmiségiként kapják meg a diplomájukat – hangzott el a PTE KPVK hétfő délelőtti, 2018/2019-es  tanévet megnyitó ünnepségén, melyen köszöntötték az első szemeszterüket megkezdő diákokat.

Ribányi József, a Tolna megyei Önkormányzat alelnöke arról szólt, hogy az egzisztencia megalapozása jelentős lépés az ember életében. A megyei önkormányzat értékeire büszke, gazdaságában fejlődő, élhetőbb megyét szeretne, veletek a Ti tudásotokkal, a közös jövőért – fogalmazott az alelnök a hallgatóknak  címezve.

Szekszárd nem csak a bor városa, de egyben egyetemi város is – mondta köszöntőjében dr. Haag Éva alpolgármester. Kiemelte, reméli, hogy ez még sokáig így is lesz, az önkormányzat és a PTE pedig hosszú időre megtalálta azokat a kapcsolódási pontokat, ami erre biztosítékot kínál. Hozzátette, a város bízik abban, hogy az egyetemi tanulmányaik befejeztével sokan Szekszárdon maradnak majd.

Prof. dr. Gábriel Róbert, a PTE rektorhelyettese beszédében azt mondta a hallgatóknak, bármilyen szakot is választottak, a legfontosabb, hogy vértezzék fel magukat tudással. Hangsúlyozta, a diákok az egyetemi éveik alatt olyan útravalót kapnak, mely egy egész életre felkészíti őket szakmájuk, hivatásuk művelésére.

Prof. dr. habil Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja. Fotó: Kadarka.net

A boldog élet feltétele az állandó tudásgyarapítás – fogalmazott prof. dr. habil Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja. Kiemelte,  az egyetem feladata, hogy megteremtse a boldogság feltételeit úgy, hogy a hallgatókat kreatív gondolkodásra sarkallja, megismerteti őket az alkotómunka erejével és követhető, elfogadható mintákat kínál az értelmiségi életformára. Az egyetem célja, hogy a diákok kreatívan gondolkodó, a mindennapi kérdésekre nyitott értelmiségiként kapják meg a diplomájukat – fűzte hozzá.

Ennek érdekében az egyetem komoly pillérekre épített gyakorlatorientált tudásanyagot, érdekes, inspiratív előadásokat, tanórán kívüli ismeretszerzési lehetőségeket és külföldi tanulmányutakat és állandóan fejlődő, modern létesítményi hátteret kínál – tudatta a dékán.

Az ünnepélyes tanévnyitón oktatói kinevezésekhez gratulált, jubileumi emléklapokat adott át  prof. dr. habil Szécsi Gábor dékán. A tanévnyitó a diákok ünnepélyes fogadalomtételével és egyetemi polgárrá fogadásával zárult.

Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Close