full screen background image
Keresés
2021 május 13 - csütörtök
  • :
  • :

Megtisztították a Béri Balogh Ádám fa környékét

Megtisztították a Béri Balogh Ádám fa környékét

2020.03.09. Szemétgyűjtést tartott szombat délelőtt a Szekszárdi Alsóvárosi Római Katolikus Közhasznú Egyesület.

Az önkéntesek a Béri Balogh Ádám fa környékén gyűjtötték össze az eldobott szemetet. Ez volt a kör első hulladékgyűjtési akciója, melyet április 4-ig bezárólag minden hétvégére meghirdetnek. Az első szemétszedésen még szerény volt a részvétel, de abban bíznak,  hogy több közösség is csatlakozik a kezdeményezéshez.

Mint azt megírtuk, a kör Szekszárd összes városrészének lakóit arra buzdítja, hogy szervezzenek csapatot és társuljanak a szemétszedéshez, melynek célja, hogy kevesebb legyen a szemét a közterületeken.

A főszervezők kisebb-nagyobb közösségek, iskolák, intézmények, vállalkozások, lakóközösségek és sportegyesületek csatlakozását is várják és és városi szintű összefogásban reménykednek. Arra kérik az érdeklődőket, leendő szervezőket, hogy szombatra, vagy vasárnapra, 9 és 11 óra közötti időpontra szervezzék programjukat. Az akció(k) lebonyolítását a város az ehhez szükséges eszközökkel segíti.

A szervezők – amellett, hogy tisztábbá válik a város – abban bíznak, hogy az akciót követően kevesebb szemetet dobnak majd el a közterületeken. Mint tudatták, az akció – kinek-kinek a hite szerint – egyben a böjti időszak egyik felajánlásaként is szolgálhat.

A jelentkezéseket – a további egyeztetések érdekében – az alábbi e-mail címen várják: julianna.bartok@gmail.com.

Fotó: Kadarka.net