full screen background image
Keresés
2019 november 4 - hétfő
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Megújították az együttműködési megállapodást

Megújították az együttműködési megállapodást

2019.05.22. Együttműködési megállapodást írt alá szerdán a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója és a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke.

A megújított megállapodás értelmében az önkéntes tűzoltó egyesületek részt vesznek a tűzmegelőzési, tűzoltási és műszaki mentési tevékenységben. Az együttműködés többek között kitér a tűzoltóhagyományok ápolásával, a tűzoltóversenyek szervezésével és az ifjúság tűzvédelmi nevelésével kapcsolatos közös feladatokra.

A felek megállapodtak abban is, hogy szakmailag támogatják az önkéntes tűzoltó egyesületeket, javítják a működési, tűzoltási és műszaki mentési tevékenységükhöz kapcsolódó technikai feltételeket és segítik az önkéntes tűzoltók képzését és oktatását. A közös munka során szorgalmazzák és támogatják a tűzoltó egyesületekkel nem rendelkező településeken az önkéntes tűzoltó egyesület létrehozását célzó tevékenységeket, valamint segítik az önkormányzatok és az önkéntes tűzoltó egyesületek közötti együttműködést.

A megállapodás rögzíti a hivatásos katasztrófavédelmi szervezetek önkéntes tűzoltó egyesületekkel kapcsolatos feladatait, valamint támogatja a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal kötött együttműködési megállapodásban foglaltakat.

Az együttműködési megállapodást dr. Balázs Gábor igazgató és Gergelics István elnök látta el kézjegyével.

Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság


dr. Balázs Gábor Gergelics István
ElőzőA vérszívó poloskák legalább 115 millió éve élnek bolygón


Read previous post:
Close