full screen background image
Keresés
2019 január 20 - vasárnap
  • :
  • :
Szekszárdi Információs portál

Megújul a tehermentesítő út és a Palánki út Szekszárdon

Megújul a tehermentesítő út és a Palánki út Szekszárdon

2018.06.19. Felújítják az 56-os út szekszárdi tehermentesítő szakaszát a felüljárótól a csatári körforgalomig és megújul a palánki út is. Emellett jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki a Tartsay utca és a Szent-Györgyi Albert utca találkozásánál. A felújítást és a korszerűsítést összesen közel 850 millió forintból végzik el.

Útfelújításokkal és jelzőlámpás kereszteződés kialakításával folytatódnak a biztonságos közlekedést erősítő fejlesztések Szekszárdon – mondta el a témában hétfő délután megtartott sajtótájékoztatón Ács Rezső, Szekszárd polgármestere.

Mint azt tudatta, a Szent-Györgyi Albert utca és a Tartsay utca találkozásánál jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki. A fejlesztésre nagy szükség van, ugyanis közvetlen a munkakezdés előtti és a munkaidő lejárta utáni időszakban tapasztalható nagy forgalom miatt a kereszteződésben – főként balra – csak nehézkesen lehet kanyarodni. A jelzőlámpás kereszteződés kialakításához együttműködés jött létre az önkormányzat, illetve a Magyar Közút Zrt. Tolna Megyei Igazgatósága, valamint a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. (DDKK Zrt.) között – részletezte a városvezető. Hozzátette, a közlekedési társaság telephelye is a közvetlen közelben található, a társaságot pedig azért vonták be, hogy a kereszteződés úgy kerüljön kialakításra, hogy a buszok közlekedése is megoldott legyen.

A polgármester ugyancsak tudatta, megújul az 56-os út szekszárdi tehermentesítő szakasza a felüljárótól a Csatári torokban lévő körforgalomig.

Becze Szabolcs (b),  Ács Rezső és Molnár Gábor, a DDKK Zrt. munkatársa. Fotó: Kadarka.net

A tehermentesítő utat három szakaszban, ütemben újítják fel összesen. A munkát a felüljáró és a vasútállomás közötti, valamint a Sárvíz utca és a Csatárnál található körforgalom közötti szakasz felújításával kezdik. Ha a munka kész, akkor kezdik a Sárvíz utca és az Interspar  áruház közötti szakasz felújítását – közölte Becze Szabolcs, a Magyar Közút Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságának vezetője.

Ugyancsak tudatta, a munkát a Soltút Kft. – mely várhatóan a napokban kapja meg a munkakezdéshez szükséges engedélyt – végzi el novemberig a mintegy 3,5 kilométeres szakaszon.  A Tartsay utca és a Szent-Györgyi Albert utca találkozásánál  létrejövő jelzőlámpás kereszteződésben kanyarodósávokat is kialakítanak a járművek számára. A tehermentesítő út felújítása és a kereszteződés átépítése összesen 543 millió forintba kerül – fűzte hozzá.

Csúcsforgalomban problémát okoz a balra kanyarodás a Szent-Györgyi Albert utca és Tartsay utca találkozásánál, ahol jelzőlámpás kereszteződést alakítanak ki. Fotó: Kadarka.net

Szintén megújul az 5112-es számú út a 6-os és 63-as út találkozásától egészen az 56-os főút és a Palánki út találkozásánál lévő körforgalomig. A mintegy 3,5 kilométer hosszú útszakaszon burkolatcserét hajtanak végre. A kivitelező Euroaszfalt Kft. várhatóan heteken belül megkapja a munkakezdéshez szükséges engedélyt, a kivitelezés határideje október. Az út rekonstrukcióját mintegy 296 millió forintból végzik el – tudatta Becze Szabolcs. Zárásként elmondta, a felújításokat hazai forrásból finanszírozzák.

Fotó: Kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
A fejlesztések szempontjából is fontos útfelújítás kezdődött Szekszárdon
Folytatódnak az útfelújítások Szekszárdon
A Pollack utca felújításával elkezdődtek az útfelújítások Szekszárdon


Előző2,5 milliárd forint értékű beruházást hajt végre az E.ON az idén Tolnában KövetkezőKifosztotta alvó ismerősét egy 18 éves fiatal Faddon


Read previous post:
Kifosztotta alvó ismerősét egy 18 éves fiatal Faddon

2018.06.19....

Szerdán is nagyon erős lesz az UV-sugárzás

2018.06.19....

Close