full screen background image
Keresés
2021 július 26 - hétfő
  • :
  • :

Megújult a gyönki óvoda és iskolai konyha

Megújult a gyönki óvoda és iskolai konyha

2017.09.20. A gyönki önkormányzat két pályázat segítségével újította meg az iskolai konyhát és az óvoda is megszépült. Kedden ünnepélyes keretek között vehették birtokba a gyerekek az új játékokat, élvezhetik a fejlesztésből származó előnyöket.

Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke beszédében kihangsúlyozta, ha a családok számára jobb ellátást tud egy település nyújtani, megtartó ereje is növekszik. A települések fejlődésével a megye is fejlődik, élhetőbbé válik. Ez a célja a TOP forrásoknak, hogy általuk minél több helyen valósuljon meg ez a minőségi növekedés. Felhívta a figyelmet, hogy a területi operatív program még nem zárult le, lesznek még újabb lehetőségek a további fejlesztési tervek megvalósítására.

Katz Gyula, Gyönk polgármestere beszédében kiemelte, hogy a TOP forrásnak köszönhetően komoly segítséget kaptak a helyi és környékbeli családok, hiszen egy mini bölcsődei csoport kialakításával a három év alatti gyermekek elhelyezése is megoldódott a településen. Ezzel egy új korosztály került az önkormányzati gondoskodás körébe. A pályázat segítségével egy 38 millió forintos beruházás valósult meg, melyből az udvarra korszerű játékokat vásároltak és egy 7 férőhelyes bölcsődei csoportszobát, fürdőszobát és melegítő konyhát alakítottak ki. Mikrobusz vásárlásával a gyerekek környező településekről való bejutását is meg tudják már oldani, hiszen Szárazd, Belecska, Keszőhidegkút és Miszla településekről is járnak gyermekek az óvodába.

Egy másik, hazai forrású pályázatból a már elavult iskolai konyhát tudták felújítani. A 25 millió forintos támogatás révén a konyhai gépek és ablakok cseréje valósult meg. Az ide járó háromszáz gyermek ellátásában egy régóta gondot jelentő problémát sikerült így orvosolni.

Szabó Lászlóné óvodavezető örömét fejezte ki, hogy álmodtak hintát, homokozót, ami meg is valósult és az elmúlt években megnövekedő igény a bölcsődei elhelyezésre, végre megoldódott. A kisgyermekeket október elsejétől várják a megszépült intézményben.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat. Fotó: Ótós Réka
Read previous post:
Close