full screen background image
Keresés
2019 október 30 - szerda
  • :
  • :
A Független Szekszárdi Információs portál

Megújult a NAK szekszárdi falugazdász irodája

Megújult a NAK szekszárdi falugazdász irodája

2019.10.09. Megújult a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Tolna Megyei Szervezetének szekszárdi falugazdász irodája, melyet szerda délelőtt adtak át a Keselyűsi úton.

Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna Megyei Szervezetének elnöke elmondta, a szekszárdi falugazdász iroda egységes arculatterv alapján újult meg. Kiemelte, a megújult iroda révén olyan helyszínen fogadhatják a gazdálkodókat, mely tükrözi azt a magas szakmai színvonalat, mely az ő megelégedésükre szolgál.

Mint azt a NAK megyei elnöke tudatta, céljuk, hogy az adminisztratív terhek levételével segítsék a gazdálkodók munkáját, legyen szó az egységes területalapú támogatások, vagy éppen a gazdálkodási napló elektronikus beadásáról. Előbbivel kapcsolatosan megemlítette, Tolna megyében 5300 támogatási kérelem érkezett, ebből 3800 a falugazdászok technikai segítségnyújtásával.

Fotó: kadarka.net

Emellett széleskörű tevékenységi körük részeként hatósági feladatokat is ellátnak. Feladataik közé tartozik az őstermelői igazolványok kiadása és érvényesítése, de olyan szolgáltatásokat is nyújtanak, mint a biztosítás-közvetítés, a területmérés, de a felnőttképzés területén is tevékenyek.

Vendégh Edit szavai szerint szerencsés helyzetben vannak, mert összekötő szerepet tölthetnek be a gazdálkodók és a szakigazgatás szereplői, vagy az Agrárminisztérium között. Hozzáfűzte, a NAK falugazdász munkatársai nem csak az öt megyei irodán tartanak ügyfélszolgálatot, hanem helyben, a településeken is. A gazdálkodókra, akik minden ügyes-bajos dolgukkal hozzájuk fordulhatnak, nem ügyfélként, hanem „gazdatársként” tekintenek. Mint mondta, a támogató tevékenységre nagy szükség van, a bizalom pedig töretlen feléjük.

A NAK megyei elnöke tudatta, a NAK-nak több mint tízezer tagja van Tolna megyében, ebből mintegy 2400 tartozik a szekszárdi irodához.

Fotó: kadarka.net

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere arról szólt, hogy az iroda átadásával méltóképpen ünnepelhetik meg a 25 éve megalakult falugazdász hálózatot. Hozzátette, a NAK és az önkormányzat között példaértékű a kapcsolat, a gazdálkodók segítése pedig közös érdek. Kiemelte, az adminisztratív terhek csökkentésével a gazdálkodók a saját teendőikre fordíthatják figyelmüket és azzal foglalkozhatnak, mihez értenek.  Mint mondta, a szakemberpótlás minden területen komoly kihívást jelent, ám a kamaránál minden adott a magas szakmai színvonalon történő munkához.

A nemzeti szalagot Vendégh Edit, Ács Rezső, illetve Kővári László – aki 20 éven keresztül vezette a NAk megyei szervezetének jogelődjét – vágta át, átadva a megújult irodát.

A vezetőképen Ács Rezső, Vendégh Edit és Kővári László. Fotó: Kadarka.net
Read previous post:
Óriási gázrobbanás rázta meg Szekszárdot!

2019.10.09....

Close