full screen background image
Keresés
2021 július 25 - vasárnap
  • :
  • :

Megújult a szekszárdi kórház első szintje a települések közötti összefogásnak hála

Megújult a szekszárdi kórház első szintje a települések közötti összefogásnak hála

2019.02.01. Megújult a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályának első emelete a Polgármesteri Konzultációs Fórumhoz tartozó húsz település támogatásának köszönhetően. A kialakult összefogásnak hála további felújítások is megvalósulhatnak a gyermekosztályon.

A felújítás kapcsán a kórházban péntek délelőtt megtartott sajtótájékoztatón Ács Rezső, Szekszárd polgármestere felidézte, a szekszárdi önkormányzat 2017-ben a saját költségvetése terhére támogatta a gyermekosztály 2. szintjének felújítását. Hozzátette, a támogatással példát akartak mutatni, továbbá a hiányosságok megszüntetésével javítani szerettek volna a kórházi körülményeken. Ennek részeként külön vizesblokkok létesültek a fertőző betegek részére, valamint további új vizesblokkokat is kialakítottak, illetve kifestették a teljes szintet és ágyakat létesítettek, hogy a szülők a gyermekeikkel tölthessék az éjszakát.

A felújítások folytatása érdekében a polgármester felkereste a Polgármesteri Konzultációs Fórumhoz tartozó települések vezetőit. Az ennek nyomán kialakult összefogásnak köszönhetően végül a Polgármesteri Konzultációs Fórumhoz tartozó huszonhat településből húsz biztosított – összesen 8 millió forint – támogatást az első szint rekonstrukciójához.

Ács Rezső elmondta, büszke arra, hogy a környező települések vezetői is hasonlóan gondolkodnak a gyermekosztály felújításának fontosságáról. Kiemelte, a polgármesterek abban is megállapodtak, hogy továbbra is összefognak és folytatják ezt a jellegű munkát. Hozzátette, a további rekonstrukciók megvalósítása érdekében a települések az idén is biztosítják a mostanival megegyező mértékű forrást a saját költségvetésükben.

Fotó: kadarka.net

A nyáron megkezdett és tavaly év végén befejezett felújítás során az első emeleti belgyógyászati részleg festés-mázolása, a fürdőblokkok korszerűsítése, valamint az egykori elkülönítő szobákból, önálló fürdőblokkal ellátott kétágyas betegszobák kialakítása történt meg. Emellett folyamatban van azon ágyak létesítése, melyeknek köszönhetően a szülők beteg gyermekeikkel tölthetik az éjszakát. A 8 millió forintos keretösszeget egyébként igyekeztek minél hatékonyabban felhasználni, a költségek minimalizálása érdekében a szekszárdi önkormányzat festőbrigádja is részt vett.

A támogatásért dr. Németh Csaba mondott köszönetet a települések vezetőinek. A kórház főigazgatója elmondta, korábban a fertőző és a nem fertőző betegek is ugyanazokat a vizesblokkokat használták. Hangsúlyozta, a felújításnak hála viszont külön vizesblokkokat tudtak létesíteni, amivel hatékonyan elejét vehetik a fertőzések terjedésének. Szintén nagyon fontosnak nevezte az úgynevezett szülői ágyak létesítését. Mint mondta, ezeknek köszönhetően a szülők éjszaka is beteg gyermekeik közvetlen közelében tartózkodhatnak, amire sok kis betegnek és szülőnek is igénye van.

Dr. Németh Csaba arról is szólt, hogy bár ellátási területük nagyobb, a legtöbb betegük, ahogy dolgozóik túlnyomó többsége mégis Szekszárdról, valamint a környező településekről való. Mint mondta, megtisztelő, hogy ez a közösség áldoz a kórház felújítására. Hozzátette, ez a támogatás az anyagi juttatáson felül további lelki erőt is ad a munkához.

A vezetőképen dr. Németh Csaba főigazgató (j), valamint Ács Rezső, Szekszárd, és dr. Bozsolik Róbert Bátaszék polgármestere. Fotó: kadarka.net

Kapcsolódó cikkek:
Összefogással újul meg a Balassa János kórház gyermekosztálya
Önkormányzati segítséggel újult meg a Balassa János kórház gyermekosztálya
Önkormányzati segítséggel újítják fel a Balassa János kórház gyermekosztályát
Ingyenesen biztosítják az újszülöttek ultrahangos szűrését Szekszárdon
Régi problémát orvosolt az önkormányzat és a kórház
„Értékteremtő közmunka” a szekszárdi Rendelőintézetben
Read previous post:
Close