full screen background image
Keresés
2021 november 27 - szombat
  • :
  • :

Megújult az óvoda és mini bölcsőde létesült Sióagárdon

Megújult az óvoda és mini bölcsőde létesült Sióagárdon

2019.09.25. 146 millió forintos TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) forrásnak köszönhetően történt meg Sióagárdon az óvodaépület korszerűsítése és a mini bölcsődei szolgáltatás elindítása.

Az 1950-es években épült sióagárdi óvodaépületet a mai szükségleteknek és előírásoknak megfelelően újította fel a sióagárdi önkormányzat egy TOP projekt keretében.

Az energetikai korszerűsítés és az akadálymentesítés mellett megújultak a vizesblokkok, valamint az udvar, ahol fedett teraszt is kialakítottak. Bővült az épület, s így a két óvodai csoport mellett idén szeptembertől már egy hét férőhelyes mini bölcsődei csoport is működik az intézményben. A bölcsőde elindítása régóta várt fejlesztés volt a településen, az áprilisi beiratkozás során mind a hét férőhelyre volt jelentkező, így jelenleg teljes kapacitással működik a szolgáltatás.

A megfelelő színvonalú óvodai és mini bölcsődei ellátáshoz járulnak hozzá az újonnan beszerzett, modern bútorok és berendezési tárgyak, kinti és benti játékok, valamint fejlesztő eszközök.

A TOP-1.4.1-15-TL1-2016-00019 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult meg.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Read previous post:
Close