full screen background image
Keresés
2021 március 2 - kedd
  • :
  • :

Megújultak a kis műfüves pályák a szekszárdi sporttelepen

Megújultak a kis műfüves pályák a szekszárdi sporttelepen

2018.11.17. Megújult a sporttelepen található, a labdarúgóutánpótlás-nevelés szempontjából is fontos két kis műfüves pálya.

A tíz éve épült két műfüves pálya, melyek felújítására megérett az idő, a Szekszárdi UFC, illetve a helyi vállalkozások társasági adójának köszönhetően újult meg. A rekonstrukció alkalmával az alépítményt leszámítva gyakorlatilag mindent kicseréltek – mondta el a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Ács Rezső polgármester. Hozzátette, a felújítás nettó 15 millió forintba került.

Megjegyezte, három szekszárdi óvodában létesült műfüves pálya. Ezek révén a gyerekek már fiatalon kedvet kaphatnak a labdarúgáshoz, ezzel is segítve, a sportág népszerűsítését.

A városvezető megköszönte a Szekszárdi UFC együttműködését. Elmondta, bízik benne, hogy az egyesület és a város gyümölcsöző együttműködése a jövőben is folytatódni fog és további olyan közös projekteket fognak tudni elindítani, melyek a szekszárdi labdarúgás céljait szolgálják. Arról is szólt, hogy kezdeményezték, hogy a társaságiadó-kedvezményben részesülő egyesületek üljenek le egy kerekasztal köré és beszéljék meg, hogy milyen fejlesztéseket kezdeményezzenek. Ennek célja és haszna, hogy hatékonyabbá váljon az társasági adóforintok felhasználása.

Fotó: Kadarka.net

Kárpáti Zoltán, a Szekszárdi UFC vezetője a pályák felújítását újabb mérföldkőnek nevezte az egyesület és a város együttműködésében. Tudatta, a felújítás hasznát az 500 főt számláló egyesület tagsága mellett a labdarúgó kispályás bajnokságon résztvevő csapatok is élvezik majd. Mint fogalmazott, a rekonstrukció a verseny és szabadidős tevékenységet is segíti. Elmondta, Szekszárd alközpontként működik a labdarúgás utánpótlás-nevelés terén, és ezért is lényeges, hogy megfelelő körülmények álljanak rendelkezésre az edzéshez. Hozzáfűzte, jövőre, vagy azt követően a nagy műfüves focipálya felújítása is esedékessé válik.

Hangsúlyozta, mind a szekszárdi futballnak, mind pedig az egyesületnek további fejlesztésekre van szüksége. Hozzáfűzte, úgy véli, hogy a város karöltve a társasági adó felhasználására jogosult egyesületekkel fejleszteni fogja a szekszárdi sporttelepet és a helyi sportélet alaplétesítményeit.

Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nkft. vezetője arról szólt, hogy mindkét pálya maximális kihasználtsággal működik, illetve, hogy azok nem csak az edzések és városi bajnokság helyszíneként szolgálnak. Mint részletezte, az elmúlt 10 évben sok komoly országos verseny is zajlott itt. A két pálya helyet adott többek között a női kispályás országos diákolimpiai döntőnek, a Magyar Államkincstár és a katasztrófavédelmi igazgatóság megyei, országos sportrendezvényeinek is.

Fotó: Kadarka.net